El Francesc de Castro, La Paquita  Gallofré i la Montse Sansano van descernir adequadament que el port que cercàvem, amb l'arquitectura que a la foto es veia, i amb la tassa de cafè a les mans, és la ciutat iemení de MOCA, MOCHA, MOCCA, MOKA o Al-Mukhā المخا. 

En un sucret de cafè vaig llegir que aquesta ciutat va donar nom al cafè "moca". La història del cafè pot ser fascinant...

 

I aquesta setmana, DUES IMATGES DIFERENTS DE CIUTATS DIFERENTS I PER TANT, DOBLE PUNTUACIÓ. Avui la primera, dimecres la segona. Les respostes del dimarts obtindràn 2 punts.

Llegiu bé la pista...

Foto 3.1

 

 Pista 1: Si us fixeu on us heu de fixar, veureu els potents llums d'una ciutat coneguda com "la segona", tot i que és la tercera dels Estats Units. Ciutat cinematogràficament i literàriament "negra".   

 Classificac:

Amb 8 punts fent el cafè en un mitjò, "com abans": el Castro, Montse Sansano, Montse Falqués

Amb 7 punts olorant el cafè abans de tastar-lo:  Montserrat Julià

Amb 6 punts han tornat boig al cambrer perquè cadascú ha demanat diferent (que si descafeinat, que si amb sacarina, que si descremenada, doble...): Ester Fortuny, Rosa Maria Drets, Maria Jesús, Óscar Osuna, Míriam León, Mari Loli, Montse Guich, Velleta del Pont del Diable, Clooney,  Vero, Enriqueta

 Amb 5, what else?: Mafalda, Clooney

Amb 4 punts, doble amb crema de llet: Joana, Paquita Gallofré

Amb 3 punts, un cigaló?!: la Cleo, Purificació Massa