En la majoria d’establiments prefereixen que efectuem el pagament en efectiu en comptes de fer-ho amb “diners de plàstic”. Els motius són diversos, les comissions bancàries dels TPV, el cost de la connexió telefònica i d’altres que tots ens podem imaginar...

Bé, fa uns dies vaig anar a pagar un rebut de la llum de la comunitat de propietaris. Per estranys motius d’aquest, no gaire transparent, sistema bancari nostre, ens van retornar el rebut girat per ENDESA, tot hi haver prous fons al compte... ens van fer arribar un document amb codi de barres on ens amenaçaven de tallar-nos la llum i inscriure’ns en un REGISTRE DE MOROSOS... sí, en majúscules, malgrat que l’error hagi estat d’ells...

Total, que em vaig presentar amb els diners en efectiu, 207.07 euros per fer el pagament en l’oficina 4388 del BBVA de la plaça del blat de Martorell, la de Joan Maragall, 2... i sabeu què? ... en qualsevol establiment del món podries pagar una cosa en efectiu, però en aquella oficina no, no vaig poder pagar. El motiu era que no podia fer el pagament en finestra (en aquell moment ni tant sols el simpàtic senyor que em va atendre em va dir que podria fer-ho pagant una comissió, com després em van informar des del “Departamento de Calidad de BBVA España en Madrid”), ho havia de fer a través del “Caixer automàtic”, molt més simpàtic que el senyor de finestra, però que no admetia monedes... vet aquí el problemón !

Demano el full de reclamacions i l’amable senyor em diu que no en tenen ??? Curiós per una oficina que ha assimilat les restes dels soferts ex-clients de Caixa Sabadell, Caixa Manlleu i Caixa Terrassa, a través de l’extinta Unnim i amb les boniques cues que es creen en els seus simpàtics “Caixers automàtics”... haurien de donar fulls de reclamacions igual que la publicitat de les vaixelles, coberteries, tv, i l’oferta habitual de les entitats bancàries.

Davant la meva impertinència, i la trucada als Mossos d’Esquadra, va venir la senyora directora de l’oficina, que em va entregar els fulls de reclamació i em va dir el mateix que el simpàtic caixer... no puc pagar en efectiu... penseu-lo dues vegades... és ridícul !!!

Vaig marxar emprenyant, no obstant havent perdut el temps del mig matí habitual que un acostuma a perdre per fer qualsevol tràmit senzillet en una entitat bancària ... vaig anar a una oficina de La Caixa, els terminals de Servicaixa tampoc agafen monedes, però el senyor que em va atendre, que deu haver estudiat més que la directora de l’oficina del BBVA, em va suggerir que fes el pagament amb la meva tarja de crèdit i em quedés els diners en efectiu ... per fi vaig poder pagar el rebut de la comunitat !!!

I vostè que prefereix, targeta o efectiu?


Manolo Cortés