Trobada dels usuaris i famílies del Centre Especial de Treball Can Cases i el Centre Ocupacional Can Serra

Ràdio Martorell 91.2 fm
12/12/2014

Comparteix

La projecció de l'audiovisual 'Passa temps' ha estat una bona excusa, aquest divendres, per reunir, un any més, usuaris i famílies del Centre Especial de Treball Can Cases i el Centre Ocupacional Can Serra. L'acte ha tingut lloc a l'auditori del Centre Cultural i ha comptat amb la presència del primer tinent d'alcalde i regidor de Planificació Urbanística, Xavier Fonollosa, la regidora d'Ensenyament, Benestar Social i Salut, Mercè Morera, i la directora d'ambdós centres, Salomé Moliner.

Josep Escalé ha obert l’acte fent de presentador d'honor. Tot seguit, Escalé ha donat pas a Mercè Morera, que ha felicitat tant a usuaris i treballadors, com a professionals, per la bona feina feta, malgrat els canvis viscuts aquest any.

Fonollosa, al seu torn, ha destacat que la jardineria que té l'Ajuntament“no només és maca, sinó també social, perquè en bona part es produeix a Can Serra. Fonollosa ha afegir que tenir-los com a col•laboradors és una de les coses que més els enorgulleix.

El fil conductor del documental eren unes flors blaves, que els diversos protagonistes, usuaris del CET Can Casses i del CO Can Serra, s'anaven trobant i recollint en el seu periple pel poble. Un passeig físic i, alhora, sentimental, cap al passat dels dos centres. El cop d'efecte ha arribat al final, quan dos dels participants de l'audiovisual, que a la pantalla es veien entrant a l'auditori i pujant a l'escenari, hi han aparegut en persona, en una sorprenent solució de continuitat entre el que sortia a la pantalla i el que passava realment a la sala. Valorant en perspectiva l'any que ara es clou, la responsable dels dos centres, Salomé Moliner, ha destacat que ha sigut “un any de canvis”.

Aquest trasllat ha motivat, precisament, que documental fos també una espècie de balanç sobre “tot el que hem viscut fins ara, tot el que hem millorat, on som i cap on anem. I per això, per primera vegada des de que fem els audiovisuals, hem mirat una mica enrere”. La trobada amb les famílies s'ha tancat festivament amb un pica-pica a la sala d'actes de la tercera planta del Centre Cultural. L'objectiu principal del CET Can Cases és assegurar un treball remunerat, adequat a les necessitats de treballadors amb discapacitat, i, alhora, integrar el major número de persones amb discapacitat al règim de treball normal.