Professionals i famílies fan front comú als Trastorns de l'Espectre Autista amb unes jornades a Martorell

Ràdio Martorell 91.2 fm
23/11/2015

Comparteix

Més de 250 persones van participar, aquest passat dissabte, en la primera sessió de les jornades Trastorn de l’Espectre Autista: Detecció, orientació diagnòstica i intervenció, organitzat per Psicocat Orientació i l’Associació TEA (ASSOTEA) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell. La sessió inaugural va comptar amb la intervenció de l’alcalde, Xavier Fonollosa, i amb la presència de la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera. L’objectiu d’aquestes jornades és donar una visió clarificadora i científica sobre el que són els TEA i les particularitats cognitives més rellevants per comprendre l’autisme. Les jornades van despertar un gran interès tant per part de professionals diversos com de famílies afectades. La psicòloga de l’associació Psicocat Orientació, Cristina Garcia, encetava les ponències donant la benvinguda als assistents i agraint l’esforç de molts dels participants.

L’objectiu d’aquestes jornades és donar una visió general sobre els Trastorns d’Espectre Autista (TEA) aportant pautes per a la detecció, orientació diagnòstica i intervenció. Igualment es vol donar una visió clarificadora i científica sobre el que són els TEA i les particularitats cognitives més rellevants per comprendre l’autisme. I es que, en paraules de la presidenta de l’Associació TEA Martorell (ASSOTEA), Natàlia López, hi ha una manca de formació a nivell docent i una manca d’especialització sanitària que són bàsics per millorar el dia a dia dels nens afectats.

Les jornades s’adrecen a tota la comunitat terapèutica i educativa implicada en la inclusió de persones afectades de Trastorns de l’Espectre Autista. Igualment a psicòlegs clínics, educatius, psicopedagogs i altres professionals del món de l’educació infantil, primària i secundària, mestres d’educació especial, així com als familiars implicats en la seva inclusió social i interessats a aprofundir en els seus coneixements. Tots ells van ser presents a Martorell, aquest dissabte passat però també el de la setmana entrant, 28 de novembre. Aquest dissabte, l’alcalde, Xavier Fonollosa, els hi va donar la benvinguda i va felicitar als organitzadors.

Les jornades es fan amb dues sessions. Així, dissabte 28 de novembre es farà la segona part la participació de la Dra. Gladys Williams, llicenciada en Ciències a la Universitat de Nova York, màsters en educació especial i ciències de l’educació i Doctorat per la Conferència a la Universitat de Columbia. A més, es presentarà el projecte Posar en valor les especials característiques de les persones amb TEA. I tancarà les jornades Víctor Rodríguez, llicenciat en psicologia i diplomat en Logopèdia, format a l’Institut Lovaas de Minneapolis, director de la Fundació Planeta Imaginario.