El tarragoní Carlos Terrón i el mexicà Luis Arturo Guichard són els guanyadors del 41è Premi Vila de Martorell

Ràdio Martorell 91.2 fm
28/04/2016

Comparteix

El tarragoní Carlos Terrón i el mexicà Luis Arturo Guichard són els guanyadors del 41è Premi Vila de Martorell en poesia catalana i castellana respectivament, tal i com es va anunciar divendres a la gala celebrada a El Progrés. El filòleg Màrius Serra va ser el mestre de cerimònies de la vetllada, i el director del jurat, Àlex Susanna, va posar en valor els prop de 500 originals presentats enguany. L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, van recalcar l'èxit del certamen i l'aposta municipal per la lectura i l'escriptura. Carlos Terrón Vasco, tarragoní de 42 anys afincat a Altafulla, ha guanyat el premi al millor poemari de poesia catalana amb Tècnica Mixta.

Luis Arturo Guichard, mexicà de 41 anys que viu a Salamanca, és el guanyador en castellà amb El jardín de la Señora D.

Aquests autors, guanyadors dels dos grans premis del certamen, reben una dotació econòmica de 2.000 euros cadascun i l’edició del llibre i van rebre els guardons, junt amb la resta de premiats, en una gala amenitzada per la música de Lidia Gregory i Héctor. El 41è Premi Vila de Martorell ha registrat una participació de 497 obres, 178 més que l’any passat, de les quals 426 han correspost a les categories de poesia general, 65 obres locals i 6 de la categoria oberta de blocs. El director del jurat, Àlex Susanna, s'hi va referir a la gala com una cita de gran projecció, tant per als territoris de parla catalana com a nivell internacional, amb la categoria de poesia castellana, i amb un fet que la singularitza: la implicació dels autors de Martorell.

L'alcalde Fonollosa va incidir en les 65 obres d'autors locals presentades, fet que demostra l'arrelament local d'un Premi que creix i molt.

El regidor Sergi Corral, per la seva banda, va destacar l'aposta literària municipal amb els acords establerts amb la Generalitat per consolidar Martorell com a poble lector i en la voluntat d'omplir de gent i de continguts la nova Biblioteca Martorell.


Repassem els noms dels guardonats en el 41è Premi Vila de Martorell. Premi per al millor poemari de poesia catalana: Tècnica mixta, de Carlos Terrón Vasco.

Premi per al millor poemari de poesia castellana: El jardín de la señora D, de Luis Arturo Guichard Romero.

Premis locals. Premi per al millor poemari en categoria d’adults: Les espurnes del destí, de Paula García Solís.

Premi per a la millor obra de prosa en categoria d’adults: La veritable pàtria, de Josep Maria Calaf Ràfols.

Premi per al millor conte en categoria d’adults: El secret, de Maria Rocaspana Font.

Premi per al millor article de divulgació o opinió en categoria d’adults: accèssit a Cultura, art i educació, de Dolors Caro López.

Premi per al millor poema en categoria d’adults: Pero no eres de piedra, de Manuel Pablos Esteban.

Premi per al millor conte en categoria d’infants fins a 14 anys: Cap nen sense por, de Berta del Valle Tristany.

Premi per al millor poema en categoria d’infants fins a 14 anys: desert.

Premi per al millor conte en categoria de 15 a 18 anys: L’altra riba del mar, d’Alberto Lozano González). Accèssit a Una vida de butxaca, de Maria Rovira Canals.

Premi per al millor poema en categoria de 15 a 18 anys: accèssit a La injusta privació, d’Albert Céspedes Tió.

Premi per al millor treball audiovisual: The way of life, d’Anna Maria Carrasco Muñoz. Accèssit per a l’obra Perd-te, però amb mi, d’Aina Vallecillo Pérez, Irina Cervelló Marquès, Victòria Caro Tudela, Cynthia Pascual Gómez i Ariadna Osuna Zamudio.

Premi a la categoria oberta per al millor blog: Lo càntich, de Toni Arencón Arias.

Abans de la gala, l’escriptor, Premi de novel·la Ramon Llull 2006 i Sant Jordi 2013, Màrius Serra, va pronunciar el pregó d'inici de la Fira de Primavera des del Cafè del Progrés, on va destacar que Martorell té uns premis literaris d'alt nivell i va fer un anagrama amb el topònim de la població, relacionant cada lletra amb paraules referides a la identitat local, com ara el seu històric mercat, l'editorial Adesiara, la torre de les Hores de Francesc Pujols, els llibres o Llucifer i el seu Pont, entre d'altres.

La vetllada a l'històrica entitat del carrer del Mur va finalitzar amb el concert de l'Orquestra Filharmònica de Chevilly Larue.