Artur Mas i Francesc Homs ahir a l’acte central dels convergents a Martorell

Ràdio Martorell 91.2 fm
16/06/2016

Comparteix

El cap de llista de Convergència Democràtica de Catalunya, Francesc Homs, va encapçalar un acte electoral ahir dimecres a la plaça de les Cultures en el que va criticar les intencions dels nous partits envers Catalunya i va reivindicar el vot a la seva formació per defensar el territori a Madrid. L'ex president Artur Mas va afegir que CDC reivindica les inversions i infrastructures del dia a dia i que la dignitat del país és patrimoni de tots i no pas d'un partit. A l'acte hi van intervenir també el president comarcal del partit, Josep Llop i l'alcalde Xavier Fonollosa, qui va defensar la política com l'aval al servei del progrés econòmic i social. Homs va criticar el discurs electoral de les noves formacions, tot denunciant que la defensa del referèndum per part de Pablo Iglesias tan sols durés 48 hores, fins el debat general i el va relacionar directament amb les antigues promeses de José Luis Zapatero al voltant de la defensa de l'estatut. Va sentenciar que els partits que fa mesos es presentaven com a nous ara són nous vells. El cap de llista convergent va dir que volen defensar, sense servituds, els interessos de Catalunya al costat dels treballadors, de les empreses, de les pimes i del desplegament dels recursos.
L'ex president Artur Mas va parlar d'eleccions que no tocava fer, i que han estat provocades per partits que no s'han sabut entendre i que no han fet la feina que sí que van fer a Catalunya fa uns mesos. Mas va dir que cal defensar el dia a dia del país, les infrastructures i inversions, i també la dignitat de Catalunya, que no és patrimoni d'un partit, sinó de tots, de la gent.
L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va obrir l'acte defensant la política bona per damunt de la dicotomia entre la política vella i la nova com a eina necessària de transformació al servei de les persones i dels valors, del progrés econòmic i social. Fonollosa va afegir que Convergència és la garantia d'una radical centralitat i del sentit comú i per a que la veu de Catalunya se senti a Madrid.
En el seu torn de paraula, el president de CDC al Baix Llobregat, Josep Llop, va dir que fa molts anys que estan treballant per intentar encaixar en aquest estat, però que s’ha arribat a la conclusió que això no ha passat ni passarà mai. Tot referint-se a la comarca, va reivindicar la dignitat de la feina i la igualtat d'oportunitats, afegint que lluitaran pel quart cinturó, pel corredor mediterrani, pel port i per les infrastructures que calen.


CDC farà un segon acte electoral a Martorell el proper 22 de juny als jardins de l’Enrajolada.

D’altra banda, ERC té previst fer un esmorzar de campanya, demà divendres, a les 10.30h, al Restaurant Aqqua de Martorell. Parlaran de comerç i economia, què s’ha fet a Madrid i què es pensa fer. Hi assistirà el diputat en funcions d’ERC al Congrés, el martorellenc Joan Capdevila.