El Ple de l’Ajuntament de Martorell ha aprovat retribuir els seus treballadors amb salaris superior als mil euros

Ràdio Martorell 91.2 fm
22/06/2016

Comparteix

El Ple de l’Ajuntament de Martorell, celebrat aquest dilluns al vespre, va aprovar amb els 16 vots favorables de CDC, ERC, PSC i PP, una moció segons la qual es compromet a avançar cap a l’objectiu que el salari mínim dels seus empleats sigui de 15.000 euros anuals. La proposta té l'origen en la iniciativa ciutadana de la Plataforma Anem a mil, que demana un salari mínim digne a totes les persones que treballen a Catalunya per tal reduir les desigualtats salarials i assolir una distribució de la renda més justa i una societat més cohesionada. Els grups de Movem i Som Martorell es van abstenir en la votació. Establir un salari mínim a Catalunya de 1.071,43 euros per 14 pagues s'empara en la Carta Social Europea, que recomana un sou mínim equivalent al 60% del salari mitjà del territori. 

En el debat del punt, el socialista Lluís Tomás va exposar que el seu grup municipal va presentar la moció i agraïa haver arribat a l'acord amb l'equip de govern.

El regidor de Movem Martorell, Ricard Sánchez, va criticar que es torni a fer una declaració d'intencions sense més i que no han pogut consensuar tots els grups. Des de Movem pensen que és una moció conformista ja que abans de la crisi es considerava precari ser mileurista.

El popular Francesc Josep Arpal va dir que esten d’acord amb la proposta però pensa que és un acord que li correspon negociar al govern central amb la patronal i els sindicats, que en tindrien la darrera paraula.

Per a Raquel Pérez, de Som Martorell l’acord és un brindis al sol i una presa de pèl pels ciutadans.

El Ple també va aprovar una moció presentada pel PSC de suport a la Llei d'Aprofitament dels Excedents Alimentaris. La proposta es basa en estudis de malbaratament alimentari fets per la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Agència Catalana de Residus, segons els quals cada any es llencen a les escombraries l'equivalent a 25 dies i mig de menjar de tot un any i estimen que consumidors, comerços i restaurants malbaraten un 7% dels aliments comprats, amb un valor anual de 841 milions d’euros anuals. Amb l’aprovació de la moció es dóna suport a la Llei d'Aprofitament de l'Excedent Alimentari presentada al Parlament de Catalunya, que vol que l'administració catalana col·labori i cooperi amb totes les administracions, agents i entitats de l'àmbit alimentari i que impulsi campanyes a nivell escolar. El punt també reclama que el consistori s'adhereixi a la campanya contra el malbaratament alimentari. La proposta va ser aprovada per unanimitat. Destacar també que, d'entre els punts de l'ordre del dia, es va donar el vist-i-plau, per unanimitat, a la proposta de la comissió informativa de les dues festes locals per a l'any 2017.
Recordem que aquestes dates seran el dilluns 5 de juny, festivitat de Pasqua Granada, i el dimecres 16 d'agost, Sant Roc, copatró de Martorell.