El Ple de l’Ajuntament de Martorell ha aprovat una operació de crèdit amb unes condicions del 0% d’interès i sense comissions

Ràdio Martorell 91.2 fm
21/12/2016

Comparteix

L’Ajuntament de Martorell ha celebrat, aquest dilluns, l’últim ple de l’any. Una sessió que, entre altres coses, va aprovar una operació de crèdit amb la Diputació de Barcelona per valor de 175.000 euros, al 0% d’interès i sense comissions. Aquests diners es destinaran a finançar obres contemplades als pressupostos del 2016, com ara la reurbanització del carrer Montserrat, actualment en marxa. Des de l’oposició, el regidor del PSC, Antonio Carvajal va demanar a l’equip de govern que no assumeixi més endeutament.

Des de Movem Martorell es van abstenir en la votació. El portaveu José Simón però, va dir, que estan a favor de l’endeutament per a que els estaments públics inverteixin i generin ocupació.

Més enllà de valorar la inversió, el portaveu del PP, Francesc Josep Arpal si que es va referir a les condicions de l’operació de crèdit que considera adient. Per això hi va votar a favor.

La portaveu de Som Martorell, Raquel Pérez va manifestar que el programa polític del seu partit no contemplen l’endeutament i menys que sigui per inversions que no tenen a veure en temes socials. Per això hi va votar en contra.

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Martorell, Josep Casasayas, declarava que aquest conveni amb la Diputació és un pas més de l’equip de govern, que segueix apostant per mantenir endreçada i en òptimes condicions la via pública, sense oblidar-se’n de cap barri.

Així mateix, el Ple ha aprovat amb els vots de l’equip de govern una moció que proposa l'eliminació de l'índex de referència dels préstecs hipotecaris a més de tres anys i altres actuacions relacionades amb les operacions hipotecàries. Aquesta moció es va aprovar, després que la moció inicial, presentada pel grup municipal de Movem Martorell a petició de la PAH, no aconseguís prou consens.

El Ple de l’ajuntament també ha donat conformitat a la xifra oficial de 27.645 habitants de Martorell, en data 1 de gener de 2016. Una xifra aportada per l’INE (Instituto Nacional de Estadística).

L’alcalde Fonollosa va tancar la sessió amb un reconeixement a totes les entitats i persones de Martorell que van col·laborar, el passat cap de setmana, perquè La Marató de TV3 recaptés el màxim superant amb escreix el repte dels 25.000 euros, mil euros per cada any de La Marató, que s'havia marcat la comissió. També va desitjar Bones Festes i una bona entrada a l'any nou a tothom. L’alcalde, els regidors de l’equip de govern i els de l’oposició tornaran a reunir-se en sessió plenària el dilluns 16 de gener de 2017.