Comença la campanya electoral per les Eleccions al Parlament de Catalunya del 21D

Ràdio Martorell 91.2 fm
11/12/2017

Comparteix

Aquesta mitjanit s’ha posat en marxa la campanya per a les Eleccions al Parlament de Catalunya del proper dijous, 21 de desembre. La majoria de formacions polítiques han aprofitat les primeres hores per visualitzar imatges i eslògans, mentre perfilen els actes locals de campanya. Tres martorellencs formen part de les llistes d’algunes de les 16 candidatures a la demarcació de Barcelona.

Tres martorellencs formen part en aquests comicis de les llistes electorals d’alguna de les 16 candidatures electes a la demarcació de Barcelona. A la de JuntsxCatalunya hi figura en el número 8 el periodista Eduard Pujol i Bonell, recent director de RAC1 entre 2012 i 2017. En el número 56 de la candidatura encapçalada per Carles Puigdemont hi és també Maria Teresa Casanovas i Archs. Casanovas, ex regidora a l’Ajuntament de Martorell, és en l’actualitat 2a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Collbató. La llista de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) inclou la martorellenca Neus Montaner i Sánchez, tècnica en educació infantil, i que forma part de la llista en el número 50.

En el moment de publicar aquesta notícia, només una formació política ha confirmat la celebració d’un acte electoral a Martorell. Es tracta d’Esquerra Republicana de Catalunya, que té previst fer un míting diumenge, 17 de desembre, a les 18.00h, al Centre Cultural. La resta de formacions estan acabant de concretar el calendari d’actes.

Canvis en dos col·legis electorals

El cens electoral a Martorell és de 18.490 persones, una xifra que representa un increment de 167 electors respecte els darrers comicis autonòmics del 27 de setembre de 2015, quan n’hi havia 18.323. Es manté la xifra de 12 col·legis electorals, però la consideració de jornada no lectiva ha causat dues modificacions d’espais: el 21D no seran col·legi electoral la Llar d’Infants Les Torretes ni tampoc el Mercat Municipal Les Bòbiles. Els votants de Les Torretes hauran de dirigir-se a la Biblioteca Martorell, mentre que els que habitualment voten al Mercat Municipal s’hauran de dirigir al col·legi Mercè Rodoreda.

La resta de col·legis seran les Oficines de l’Ajuntament; la Casa de Cultura; l’Antiga Escola Montserrat; l’Institut Pompeu Fabra; el Col·legi Vicente Aleixandre; les Instal·lacions Esportives Municipals; el local de l’Associació de Veïns del Pla; el Centre Cultural; les Instal·lacions de Torrent de Llops; el Complex de Formació Assistencial i el Col·legi Mercè Rodoreda. Es tornaran a desplegar 35 meses electorals.

Els martorellencs encara tenen a disposició una altra opció de vot, a través del correu. Per a fer-ho, cal presentar la sol·licitud fins el proper 11 de desembre. El límit de temps per dipositar el vot per correu serà el dilluns 18 de desembre a les 14.00h.

Cobertura informativa

Els mitjans de comunicació locals cobriran els actes electorals centrals que celebrin els partits a Martorell a través de l’emissora municipal Ràdio Martorell (91.2FM), el Canal de Notícies i les xarxes socials de l’Ajuntament (Facebook i Twitter @AjuntaMartorell). L’emissora municipal realitzarà cobertura informativa durant la jornada electoral del 21D per conèixer els resultats a Martorell i la valoració dels grups polítics municipals.