Jordi Albert: “Votar Esquerra és derrotar el feixisme i garantir el futur de les classes populars”

Ràdio Martorell 91.2 fm
18/12/2017

Comparteix

Esquerra va celebrar l’acte central de campanya a Martorell reivindicant una república que defensi les classes populars, i el fet que el partit esdevingui el vot útil de país. Així ho va dir aquest diumenge al Centre Cultural el número 17 de la llista per Barcelona, el baixllobregatí Jordi Albert. El diputat martorellenc a Madrid, Joan Capdevila, va transmetre optimisme de cara a una victòria dels republicans el proper dijous i també van intervenir el fins ara diputat del Parlament Eduardo Reyes; la presidenta de la sectorial de l’Hospitalet Sílvia Casola i el portaveu d’ERC a Martorell, Adolf Bargués.

“Votar Esquerra és derrotar el feixisme, i també garantir el futur de les classes populars. És lluitar a favor de les 48 lleis socials impulsades pel Parlament i que el govern espanyol ha tombat; tirar endavant lleis com la de la pobresa energètica, la d’emergència habitacional o la de la renda mínima garantida; és posar com a epicentre les persones”. Aquests van ser alguns dels missatges de Jordi Albert en el parlament que va culminar el míting a Martorell de la formació independentista.

El polític de Sant Andreu de la Barca va demanar el vot per “un partit que, en els seus 86 anys d’història, no té cap cas de corrupció” i va rebatre “els que ens consideren insolidaris per voler la república. Al contrari: la volem per exercir la solidaritat i per continuar avançant en les lleis que el Tribunal Constitucional ha amputat o que directament ens ha tirat a la brossa”.

Capdevila: “L’independentisme no és cap suflé”

Joan Capdevila va recordar que “portem molts anys demostrant que l’independentisme no és un suflé. Ho hem demostrat durant molts anys al carrer a través de les manifestacions més cíviques, pacífiques i multitudinàries, i el proper dijous toca tornar a demostrar-ho”. I va encoratjar els assistents: “no us ho creureu, però estem guanyant, ho tenim més fàcil que altres cops. El nostre candidat, Oriol Junqueras, ens deia dijous des de la presó d’Estremera que l’únic que cal és fer campanya, campanya i campanya”.

Taula amb intervencions de Reyes, Casola i Bargués

Eduardo Reyes és el creador de la plataforma Súmate, composada per persones d’origen immigrant que creuen en l’independentisme, i ha estat membre del darrer Parlament de Catalunya per ERC. Va apel·lar al seu origen: “l’any 1977, quan vaig arribar, vaig pensar que Catalunya no era un poble normal, que tenia un poder de convicció que feia que valgués la pena lluitar pel seu futur”. Va denunciar que “molts vam venir aquí perquè passàvem gana, i aquells que ens van empènyer a marxar dels nostres llocs de naixement són els mateixos senyorets que tenen ara a les seves mans el destí de tot un poble”.

La paritat a les llistes i la reivindicació feminista va anar a càrrec de Sílvia Casola, qui va dir que “ERC ha aconseguit crear la primera llista cremallera, composada alternativament per homes i dones. Un fet normal, tenint en compte que les dones som el 51% de la població”. Per això, va exposar que “farem un govern feminista, que doni veu a les dones i que ens porti a lluitar contra la bretxa salarial, que actualment és del 25%, una llei que va ser aprovada pel Parlament però que el govern espanyol va petar perquè potser no volen la igualtat”.

Bargués va denunciar “haver de fer campanya amb llaços grocs. No és agradable. Com tampoc veure caps de llista empresonats. No deixeu que es converteixi en normalitat una cosa que no és normal”. El portaveu republicà va reclamar que “estigueu convençuts que amb la papereta d’Esquerra no voteu el partit, sinó que voteu pel vostre país”.

A l’acte electoral hi van assistir un centenar de persones i es va projectar el documental ‘retalls de política a Martorell 1977-2017”, un repàs de fotografies i vídeos des dels primers anys de democràcia, elaborat per Lluís García.