Som Capaços vetlla per les persones amb discapacitat intel·lectual quan els familiars ja no hi són

Ràdio Martorell 91.2 fm
30/01/2018

Comparteix

La periodista de TV3 Helena Garcia Melero ha estat la mestra de cerimònia en la presentació de la fundació tutelar Som Capaços, aquesta tarda a la Biblioteca. L’entitat, amb seu a Martorell, està adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual del Baix Llobregat Nord que tenen reconeguda una incapacitació judicial. L’acte ha comptat amb la participació dels membres fundadors de l’entitat i de l’alcalde Xavier Fonollosa.

La presidenta de Som Capaços, Rosa Cadenas, ha explicat que la finalitat de l’entitat sense ànim de lucre és “fer-se càrrec de la tutela o guarda legal de les persones incapacitades judicialment”. Assessoren les famílies “sobre com serà la tutela del seu fill quan necessiti aquesta figura”. “El que volem és poder-nos fer càrrec d’aquestes persones per tal de garantir-los el seu entorn, feina o habitatge”.

“Naixem com a fundació petita, que pretén donar servei a la gent que ho necessita. No aspirem a ser una fundació molt gran, i això ens permet atendre les persones de manera molt més individualitzada”, ha subratllat Mònica Fulquet, una de les patrones de l’entitat. “Les fundacions tutelars, en general, tenen una estructura empresarial i és difícil que acabin coneixent els seus tutelats, excepte les persones que hi treballen més directament. Nosaltres oferim un plus de coneixement que, en el fons, reverteix en el seu benestar”, ha reblat.

La també patrona Montserrat Montoriol ha detallat que l’entitat impulsa un programa de captació de voluntaris per tal d’acompanyar els tutelats en el seu dia a dia, com ara activitats d’oci, celebracions o visites mèdiques. “Volem que el voluntari sigui part important de la fundació, que tothom posi el seu gra de sorra per formar aquesta gran família”, ha afirmat convençuda que el voluntari rebrà més del què hi aportarà.

Som Capaços durà a terme diferents activitats per a obtenir recursos econòmics. La cita més immediata serà la trobada i cursa solidàries que celebraran a Martorell el proper mes de maig, i que comptarà amb el suport del Martorell Atlètic Club (MAC) i el col·lectiu Siempre Corriendo. Apadrinarà l’esdeveniment l’atleta olímpic d’Atenes i campió d’Europa a Budapest, Reyes Estévez.