Una xerrada sobre la francmaçoneria arrenca el cicle ‘Petites històries de la història’

Ràdio Martorell 91.2 fm
06/02/2018

Comparteix

La Biblioteca Martorell ha iniciat aquest dimarts un nou cicle que aproparà 4 capítols de la història d’una manera amena i entenedora. El periodista David Revelles ha estrenat la sèrie amb una xerrada sobre la francmaçoneria, que inclou un itinerari guiat matinal per Barcelona el proper 7 de febrer. Els altres blocs temàtics versaran sobre la relació de la capital catalana amb la Primera Guerra Mundial, El Quixot i els pistolers.

El cicle se celebra entre gener i maig, i inclou 4 xerrades a l’equipament i 5 itineraris guiats per la Ciutat Comtal. El seu conductor, David Revelles, és professor de periodisme a la UAB, s’ha especialitzat en viatges, ha col·laborat en guies turístiques i ha dissenyat itineraris històrics per Barcelona. Explica que l’objectiu és “aprofundir d’una manera fàcil, divertida i entenedora per aprendre i gaudir alhora amb alguns dels grans capítols de la història a partir del tractament de petites històries”.

L’arrencada inicial ha estat una xerrada sobre la francmaçoneria amb una quarantena d’assistents entre els que hi havia l’alcalde Xavier Fonollosa. Revelles ha explicat el rerefons d’aquest moviment humanista i filantròpic que l’any passat va commemorar els 300 anys d’existència, així com les dones i els homes maçons que han tingut un paper fonamental a tots els nivells. La sessió es complementarà amb una ruta per Barcelona el 7 de febrer, amb inici de l’activitat a les 11.00h, i que transcorrerà pels entorns de la catedral.