Martorell acull amb èxit la 33a edició del Musicoral

Ràdio Martorell 91.2 fm
01/03/2018

Comparteix
33a edici�� del Musicoral

Corals del Baix Llobregat i L’Hospitalet han actuat aquest dissabte al segon concert de la 33a edició del festival Musicoral, que organitza cada any la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). Les corals participants, reunides a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, han estat el Cor de la Unió Coral (Sant Feliu de Llobregat), la Coral Heura (L’Hospitalet de Llobregat), la Coral La Igualtat (Gavà) i la Coral de Sant Esteve (Sant Esteve Sesrovires).

El concert ha comptat amb la presència de la presidenta de la FCEC Montserrat Cadevall, amb el delegat de territori Jaume Gavaldà i amb l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, així com la presència del regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació Míriam Riera. A l’acte també hi han assistit membres de la Coral Ars Nova de Martorell, organitzador del concert al municipi.

Havaneres i sardanes per començar

El Cor de la Unió de Sant Feliu de Llobregat ha estat l’encarregat d’estrenar la tarda amb un repertori de cançons tradicionals catalanes. Els santfeliuencs han interpretat la sardana La puntaire de Josep M. Bello i Rallo i tres havaneres: Cantinero de Cuba de Manuel Pareja-Obregón i García, La paloma de Sebastián de Iradier Salaverri i El meu avi de José Luis Ortega Monasterio.

L’agrupació de Sant Feliu de Llobregat porta al capdavant una directora russa, la Tatyana Chertovskikh, que des que va aterrar a Catalunya va interessar-se per la cançó catalana. Per a Chertovskikh, el festival Musicoral suposa una “experiència enriquidora”.

Toc de música africana

En segon lloc ha actuat la Coral Heura de L’Hospitalet de Llobregat, que ha ofert al públic diversos temes clàssics i també cançons tradicionals de diversos orígens. Han interpretat Rossinyol (tradicional catalana), Haig d’anar-me’n lluny d’aquí, de Johannes Brahms, El mariner (tradicional catalana), La Barca, de Carles Gumí i dos temes tradicionals africans, Nana zulú i Siyahamba.

La Blanca Martí, la seva directora, ha debutat en aquest festival, ja que fa menys d’un any que porta els compassos de la coral del barcelonès. Del Musicoral, n’esperava “companyonia i calidesa entre les corals”.

SAU i Lluís Llach, també presents

El toc més actual l’ha apropat la Coral Igualtat de Gavà. Aquesta agrupació ha interpretat cançons conegudes per tothom i d’un registre més pop i allunya’t de les músiques clàssiques. El seu repertori va estar conformat per Més lluny de Lluís Llach, Boig per tu i El tren de mitjanit de SAU, Rosó de Josep Ribas i dues versions al català d’In the mood d’Alton Glenn Miller i My Way, tema popularitzat per Frank Sinatra.

El seu director Joan Casas ha destacat la varietat i qualitat de les corals com a pivot del Musicoral. “Dona vida a les mateixes corals i el públic pot gaudir d’un repertori que no sent a la ràdio o a la televisió”.

Peça barroca com a punt i final

L’encarregada de posar punt i final al concert ha estat la Coral de Sant Esteve, que ha cantat de manera continuada un fragment del Funeral sentences for the Queen Mary, una peça barroca del compositor Henry Purcell.

Eduard Vila, director de la coral de Sant Esteve Sesrovires i veï de Martorell ha destacat el paper de la FCEC en l’organització d’aquest festival. Com ell mateix ha assenyalat, el Musicoral “és una oportunitat per a les corals més humils per gaudir d’un concert amb altres agrupacions”.

El de Martorell ha estat el segon concert del Musicoral 2018 amb encara 7 per endavant que comptaran amb participació de dues corals martorellenques. El Cor Inovyn ho farà en la propera cita el 25 de febrer a Abrera, mentre que la Coral Ars Nova actuarà a L’Hospitalet de Llobregat el 4 de març en el quart concert de l’edició.