El programa ‘Anem per feina’ combina classes i pràctiques laborals com a estímul per acabar l’ESO

Ràdio Martorell 91.2 fm
11/06/2018

Comparteix

‘Anem per feina’ és un projecte adreçat a alumnes de 3r i 4t d’ESO amb dificultats d’aprenentatge, desmotivació greu, risc d’absentisme o problemes de conducta, que precisen d’adaptacions curriculars. Durant sis mesos, han tingut la possibilitat de fer pràctiques en dependències municipals i empreses privades. Aquest matí, s’ha celebrat l’acte de cloenda al Complex Educatiu Torrent de Llops amb el lliurament de diplomes.

El projecte ‘Anem per feina’ és fruit d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Martorell per donar suport als Programes d’Atenció a la Diversitat elaborats pels centres d’educació secundària de Martorell.

Hi ha participat una trentena d’alumnes dels quatre instituts martorellencs per tal d’assolir les competències bàsiques de l’etapa d’ESO, realitzant activitats complementàries externes durant una part del seu horari escolar. El programa pretén reduir l’índex d’abandó i fracàs escolar, així com continuar formant-se per aconseguir, en el futur, tenir una trajectòria professional satisfactòria, ha dit la coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones i regidora d’Ensenyament, Núria Canal.

Es tracta d’una manera d’oferir un estímul per millorar la seva autoestima i incitar-los l’interès per continuar amb la seva educació, la possibilitat de practicar en l’entorn real certes competències necessàries per a la seva formació integral, ha comentat Elisabet Plaza, responsable d’Adolescència i Diversitat de la Regidoria d’Ensenyament.

Per tal de portar a terme aquest projecte ha estat necessària la col·laboració de diferents departaments municipals: el Complex Esportiu La Vila; el Centre Integral d’Esport i Salut (CIES); el Molí Empresa; el Cementiri Municipal; les escoles Els Convents, el Pontarró, José Echegaray, Juan Ramón Jiménez, Vicente Aleixandre, Lola Anglada i Mercè Rodoreda; Museus de Martorell, les llars d’infants, i l’Esplai de Gent Gran de Buenos Aires.

Els centres col·laboradors d’àmbit privat han estat la Residència Sant Joan de Déu; l’empresa Campos Estela i el Taller Bimotor. L’any vinent s’hi incorporaran noves empreses al projecte, com ara el Taller Pelna Moto; Taller Joguines de fusta; Supermercat Marimon i Perruqueria Pein@2.