L’Ajuntament contracta 12 persones en atur en una nova acció del pla d’ocupació ‘Treball als Barris 2017’

Ràdio Martorell 91.2 fm
02/07/2018

Comparteix

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica, acaba de posar en marxa un nou pla d’ocupació municipal de millora de l’espai públic. S’emmarca dins del projecte ‘Treball als Barris 2017’ i donarà feina durant 6 mesos a 12 persones de Martorell en situació d’atur no perceptores de prestació contributiva. El programa l’impulsa i el finança el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el gestiona l’Ajuntament.

Els usuaris del nou pla d’ocupació han començat a treballar aquesta setmana. Ahir dilluns van realitzar la formació professional obligatòria en prevenció de riscos laborals impartit a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner. Durant 6 mesos, fins el 24 de desembre, realitzaran actuacions de millora de l’espai públic i neteja d’espais oberts i edificis del barri de la Vila, i de millora de l’espai públic: urbanització de carrers, passatges i places al barri de la Vila.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Martorell, Lluís Amat, explica que “els llocs de treball que s’han cobert són 3 ajudants/es de brigada, 3 oficials/es de paleta, 1 oficial/a de pintor/a i 1 ajudant/a de pintor/a i 4 jardiners/as-netejadors/res”. Els 12 contractants prestaran els seus serveis durant sis mesos, amb una jornada laboral de 37,5 hores setmanals de dilluns a divendres.

El projecte ‘Treball als Barris’ és un dispositiu de suport de programes experimentals i de foment de la igualtat d’oportunitats per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció. Està integrat per diferents programes gestionats per l’Ajuntament de Martorell a través del Departament de Promoció Econòmica, que van destinats a contribuir al desenvolupament econòmic i a l’ocupació al barri de La Vila de Martorell.

Amat destaca que des del Molí Fariner “intentem captar tots els programes possibles, i aquest creiem que és molt important perquè afecta a persones que estan sense feina i en una edat sensible a l’hora de trobar-ne”. El regidor reconeix que “té una durada de sis mesos, però poden servir de molt: de nou contacte amb el món laboral, de nova experiència i d’ajuda a la formació. Des del Molí els fem acompanyament i ajut”.

L’objectiu d’aquest pla d’ocupació és que les persones contractades puguin adquirir i/o millorar determinades competències de cara a la seva inserció laboral, mitjançant la realització d’obres o serveis d’interès general i social programats en el marc del projecte de revitalització del barri de La Vila de Martorell.