L’Aula d’Estudis torna a incrementar usuaris en el darrer període d’exàmens

Ràdio Martorell 91.2 fm
02/07/2018

Comparteix

L’Aula d’Estudis de la Biblioteca Martorell continua creixent en usuaris i en la darrera edició, del 14 de maig al 22 de juny, va incrementar l’afluència d’estudiants un 16,2% en els horaris extraordinaris que va posar a disposició l’equipament. Per la directora del centre, Mercè Parera, l’Aula és un espai tranquil d’estudi que els usuaris valoren molt i en el que s’hi senten a gust. El servei ja té dates per l’any vinent.

L’Aula posa a disposició dels estudiants –sobretot els de Batxillerat i universitaris- la zona de taules com a espai per preparar els exàmens. Ho fora de l’horari d’obertura, els dilluns al matí i les tardes de dilluns a divendres de 20.30 a 23.00h, i funciona dos períodes a l’any: a finals de gener i principis de febrer, i entre els mesos de maig i juny.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell, explica que “en aquest darrer període de l’Aula hem registrat 1.223 usuaris, un 16,2% més que al mateix període de l’any passat, quan n’hi va haver 1.052”. El servei ha funcionat 6 setmanes (30 dies), i els dilluns han sigut “els dies de major afluencia d’usuaris (410), mentre que a mesura que avançava la setmana disminuïa la xifra”. Alhora, “la tercera, quarta i cinquena setmana hem tingut l’espai ple, ja que s’ajuntaven els exàmens finals de Batxillerat i Selectivitat amb els de les universitats”. Aquest increment corrobora el de l’anterior període de gener i febrer, quan es van registrar 517 usuaris (per 338 de 2017).

Per la directora, “la valoració que en fem és molt positiva. Creiem que l’Aula permet un espai tranquil per a l’estudi, que és ben valorat pels estudiants i hi ha hagut dies en els que quasi ens hem quedat sense cadires. A més, tot ha funcionat amb normalitat i no hi ha hagut cap incidència remarcable”.

Els bons resultats marquen la continuïtat del servei per l’any vinent. Parera avança que “de cara al 2019 tornarem a organitzar l’Aula d’Estudis en dos períodes: del 7 de gener al 8 de febrer i del 13 de maig al 21 de juny”.