Pujada de la senyera, esmorzar i sardanes, la tradició de la Secció Sardanista per l’Onze de Setembre

Ràdio Martorell 91.2 fm
03/09/2018

Comparteix

La Secció Sardanista de Martorell ja porta 41 anys organitzant la pujada de la senyera a la muntanya de Les Torretes, un dels actes més genuïns i particulars que s’organitzen a Martorell per la Diada Nacional de Catalunya. La concentració arrencarà el mateix dia 11 a les 08.00h des de la plaça de la Vila. Durant la matinal també hi haurà esmorzar de germanor i ballada de sardanes.

L’entitat que vetlla per al foment de la sardana a Martorell ultima els detalls per a una nova Diada en la que, de nou, tornarà a esdevenir una de les associacions amb més implicació en aquesta data. No en va, com a acte central que atrau petits i grans, organitza la 41a pujada de la senyera a la muntanya de Les Torretes. Un acte que, per cert, podran seguir en directe a través de la retransmissió que farà Ràdio Martorell, pels volts de les 09.00h del matí.

La concentració per pujar la muntanya es farà a les 08.00h a la plaça de la Vila. Allà es desplegarà la senyera gegant, que mesura 15 metres d’amplada i 60 de llargària, i s’enrotllarà bé, per tal que tots els voluntaris iniciin el camí pel carrer de Francesc Santacana, la plaça Portal d’Anoia i el carrer del Mercadal i, un cop creuada per sota l’autopista, comencin a trepitjar la pista de terra que porta al punt de destinació.

Un cop col·locada la senyera, cantat Els Segadors i llegit el manifest d’Òmnium Cultural, la comitiva tornarà cap a Martorell i qui vulgui podrà participar a l’esmorzar de germanor a la plaça de la Vila (10.00h), a base de pa amb tomàquet i pernil, vi, aigua, gelat i cafè. Una hora i mitja més tard, serà el torn de les sardanes, amb la Cobla Vila d’Olesa.

Ja són a la venda els tiquets per apuntar-se a l’esmorzar a 3 establiments martorellencs: Llibreria Miró, Cal Xic i Merceria Elisa. També es poden comprar els tiquets el mateix dia de l’esmorzar. Des de la Secció Sardanista de Martorell s’espera tornar a viure una jornada matinal molt participativa.