El Centre de Promoció Econòmica reprèn tota la seva activitat després de l’estiu

Ràdio Martorell 91.2 fm
17/09/2018

Comparteix

El Centre de Promoció Econòmica continua aquest mes de setembre amb tota la seva activitat i amb la programació d’accions formatives previstes per aquest any 2018, adreçades a empreses, emprenedors i persones en situació d’atur.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, LLuís Amat, ha detallat que aquesta setmana s’han reiniciat les classes del Certificat de professionalitat ‘Gestió administrativa i financera del comerç internacional’ amb 40 hores de pràctiques en empreses col·laboradores. També ha començat la formació complementaria ‘Aprendre a aprendre’ per gestionar el temps i la informació eficaçment.

El 28 de setembre els emprenedors i empreses tindran l’oportunitat de conèixer els diversos tipus de títols de propietat industrial que poden registrar-se: patents, marques i dissenys industrials, tenint en compte les diferents legislacions que coexisteixen en l’àmbit nacional, comunitari internacional amb la jornada ‘Introducció a les Patents i Marques per a autònoms, pimes i emprenedors’ de la mà de Jordi Farre Rodero, Juan Carlos Tejedor i Xavier Sanchiz Bosch (Associació d’Autònoms Dones iHomes Emprenedors de Catalunya s.XXI (ADHEC), formació en la qual els interessats encara poden realitzar la seva inscripció a través del web de Promoció Econòmica www.moliempresa.cat

Els participants del programa ‘Recicla’t +45’, programa d’orientació i ocupació per promoure la formació i les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys, inicien un nou cicle de píndoles ‘Alfabetització Digital’ amb un curs intensiu els dies 7,10,12,14 i 17 de setembre de 2018, on els alumnes tenen l’oportunitat d’ampliar els seus coneixements en l’ús de l’ordinador, Internet, correu electrònic i paquet Office.

El programa ‘Ocupa’t Dones’ també continua amb el taller ‘Durant l’Entrevista: Comunicació positiva’ que es realitzarà el dimarts, 18 de setembre, de 10.00 a 12.00h, i prepara les participants a afrontar de la millor manera una entrevista de feina. Durant aquest mes, també està programat l’inici del curs ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’, que encara està en fase d’inscripcions. Aquest curs té una durada de 250 hores dividides en 5 mòduls formatius corresponents al certificat de professionalitat (4 mòduls de formació teòrica de 150 hores i un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores) i finalment una formació complementària de 20 hores. El principal objectiu del curs és formar a l’alumne en les tasques de neteja i manteniment de superfícies i mobiliari en edificis i locals, facilitant d’aquesta manera la seva reincorporació al mercat laboral.

Els dies 11, 18 i 25 d’octubre, de 9.30 a 13.30h, els emprenedors i empreses també tindran l’oportunitat d’assistir a la formació ‘Lideratge visual’, sessions de la mà de l’entrenadora d’emprenedors Maria Batet per entendre quin és el significat del lideratge visual, descobrir la necessitat d’utilitzar el pensament visual per liderar els equips. El principal objectiu d’aquestes dinàmiques és ajudar a descobrir mètodes pràctics per simplificar la informació i practicar eines bàsiques per clarificar el propi pensament i fer més fàcil la comprensió de l’equip i construir eines visuals per poder exercir un bon lideratge visual. Els interessats encara poden realitzar la seva inscripció a les formacions a través del web de Promoció Econòmica www.moliempresa.cat.

Altres serveis del Molí Empresa

Paralel·lament a les accions formatives, els diferents serveis del Centre de Promoció Econòmica també reprenen la seva activitat. El servei d’atenció a l’emprenedoria continua el dimecres, 26 de setembre, amb les seves sessions informatives quinzenals adreçades a nous emprenedors, mentre que el Club de la Feina continua disponible als usuaris de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.00h, els dimecres amb suport tècnic per a la recerca activa de feina i les sessions setmanals d’acollida de demandants d’ocupació, els dijous a les 10.30h.

Com a novetat, aquest darrer trimestre de l’any, el Molí Empresa posarà en marxa un nou espai de Coworking per aquelles persones que volen ser emprenedors i usuaris del Viver empresa, però que en volen fer un tast previ del servei, ha avançat el regidor.