Tornen amb empenta les ’12 Hores de Terror de Martorell’ 35 anys després

Ràdio Martorell 91.2 fm
29/10/2018

Comparteix

La Regidoria de Cultura i l’associació Cinema del Diable han organitzat aquest dissabte les ’12 Hores de Terror de Martorell’. Les projeccions han tingut lloc a la Casa de Cultura amb una bona assistència de públic. L’activitat s’ha recuperat 35 anys després que se celebrés per última vegada.

Les ’12 Hores de Terror de Martorell’ han començat amb una taula rodona sobre el gènere fantàstic a càrrec de membres de Cine Àsia i del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei. També s’hi ha parlat dels orígens d’aquesta marató a Martorell, que es va celebrar fins l’any 1983, amb la participació dels seus impulsors, Llorenç Guich i Lluís Garcia. A la plaça de la Vila, s’ha fet un taller de maquillatge gratuït per a les primeres 30 persones que han volgut disfressar-se d’algun personatge terrorífic.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha declarat que “la idea era recuperar l’activitat després de tants anys sense fer-la. Molts de nosaltres tenim a la memòria col·lectiva aquelles ‘12 Hores de Terror’ que es feien a El Foment i al Cinema Nou. A la taula rodona hem intentat reviure totes aquelles experiències viscudes per projectar-nos al futur i oferir una nova proposta cultural per a Martorell. Destacar la qualitat de les pel·lícules i esperar que la iniciativa sigui un èxit que puguem repetir l’any vinent”.

En primer lloc, s’ha projectat It Follows, un thriller de terror sobrenatural dirigit per David Robert Mitchell el 2014; Hereditary d’Ari Aster, un film de por poc convencional estrenat aquest mateix any, i Suspiria de Dario Argento, un clàssic italià de finals dels 70. A partir de la mitja nit, s’han pogut visionar curtmetratges de directors de Martorell i Verónica de Paco Plaza (2017) com a pel·lícula sorpresa. La marató ha clos amb l’apocalipsi zombie de Train to Busan del coreà Yeon Sang-ho, segons ha detallat Javier Vega, president de Cinema del Diable.

Javier Vega ha afegit que “la gent ha respost i creiem que, en properes edicions, la iniciativa serà un èxit total. Les pel·lícules són candents, tenen bona qualitat i la gent, tot i passar por, les està gaudint. Volem convertir-nos en un referent dins la comarca”.

Les ’12 Hores de Terror de Martorell’ es van presentar l’11 d’octubre a la carpa FNAC del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, amb la presència del regidor Corral, membres de l’associació Cinema del Diable i Enric Garcelán, director de Cine Àsia.