El CEM inaugura l’exposició ‘Martorell en l’època de Joan Cererols’ a La Caserna

Ràdio Martorell 91.2 fm
19/11/2018

Comparteix

El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) ha inaugurat aquest diumenge l’exposició Martorell en temps de Joan Cererols, amb motiu dels 400 anys del naixement del compositor martorellenc. La mostra es pot visitar al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna i descobreix com eren els martorellencs al segle XVII, com s’organitzaven, quins esdeveniments van viure, amb quins recursos comptaven i com es va transformar el poble.

Una cinquantena de persones ha assistit a la inauguració, dedicada al Martorell de Joan Cererols. Tot i que el compositor no visqués durant gaire temps al municipi, la celebració d’aquest centenari serveix de punt de partida per explicar com era la societat i la vida a Martorell durant el segle XVII. “Vam aprofitar la figura d’en Joan Cererols per posar de relleu la recerca que s’està fent de la història de Martorell” explica l’Alfred Mauri, vicepresident del CEM.

L’exposició es divideix en tres blocs: la gent, el lloc i els fets; tots tres diferenciats per panells dels tres colors de la bandera de Martorell. D’aquesta manera, el visitant de la mostra pot conèixer els diferents àmbits de la vida al municipi en època de Cererols. Per Mauri, “l’alta mortalitat de l’època, el bandolerisme o el pas de la Guerra dels Segadors per Martorell són alguns dels aspectes que més destaquen de l’exposició”.

Entre els assistents a la inauguració hi han estat presents l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura i Patrimoni Sergi Corral. Aquest últim considera l’exposició una mostra “molt completa per poder conèixer la gent de Martorell del segle XVII” i ha recordat que aquest és un dels primers grans treballs presentats després de la renovació del conveni entre el CEM i l’Ajuntament de Martorell el passat mes de juliol.

L’exposició Martorell en temps de Joan Cererols es podrà visitar fins al 9 de juny, els dijous i divendres de 18.00 a 20.00h, dissabtes, diumenges i festius, de 12.00 a 14.00h. Tancat el 6 de gener, i del 18 al 21 d’abril de 2019.