‘El camino de la vida’, un viatge per l’Asperger a través de la mirada de Miquel Segalés

Ràdio Martorell 91.2 fm
11/02/2019

Comparteix

Miquel Segalés va presentar el seu llibre El camino de la vida. Descúbrela, vívela y apasiónate con ella, una obra on s’endinsa en les seves vivències amb la síndrome d’Asperger. La xerrada, organitzada per l’Associació TEA Martorell (ASSOTEA) -entitat que dona suport a les famílies de nens afectats en l’espectre autista o que pateixen la síndrome d’Asperger- va tenir lloc dissabte al matí a la sala polivalent de la Biblioteca.

Al Miquel li van detectar la síndrome d’Asperger als 9 anys, un trastorn generalitzat del desenvolupament situat dins de l’espectre autista. Des d’aleshores ha hagut de navegar a través de les dificultats i particularitats que aquesta síndrome comporta a les conductes afectives, relacionals i de comportament del qui la pateix.

El camino de la vida. Descúbrela, vívela y apasiónate con ella està basat en les experiències vitals de l’autor, on explica els obstacles i també les superacions que ha anat sumat al llarg de la seva vida en convivència amb la síndrome d’Asperger. “Volia explicar la meva història de superació a la gent” apunta Segalés.

Durant la seva infantesa i adolescència, l’autor va passar per diverses etapes, com les dificultats per fer amistats o haver-se d’adaptar a nous entorns, imprevistos i escenaris desconeguts. Actualment el Miquel es troba en una etapa més estable de la seva vida i ha decidit publicar aquest llibre “per poder ajudar, compartir i tenir més coneixement de la síndrome”.