Celebrat amb èxit el curs de progressió per crestes

Agrupació Excursionista de Martorell
15/07/2020

Comparteix

El curs monogràfic de progressió per crestes organitzat per l’AEM i sota el paraigües de la FEEC va aplegar sis participants durant tres sessions, els passats 9, 11 i 12 de juliol. La part teòrica es va fer en línia, i la pràctica, durant el cap de setmana, a Peguera i al Pedraforca.

Després de la sessió teòrica en línia del dijous, els cursetistes es van dirigir dissabte fins l’entorn del petit poble abandonat de Peguera (el Berguedà) per a la primera sessió pràctica a una aresta, i també van fer tallers d’encordament, ràpel amb dinàmic i reunió de grup, entre altres aspectes. La nit de dissabte la van passar al refugi Lluis Estasen.

Diumenge, la sessió es va fer a la cresta de Cabirols, al Pedraforca. L’amenaça de tempesta al migdia va fer que s’arribés fins les tres quartes parts del recorregut previst -el punt anomenat el Gat-, donant per acabada l’activitat.

Tres dels participants, socis de l’AEM, s’han beneficiat del 50% de descompte en el preu del curs, ja subvencionat prèviament per la FEEC. L’activitat ha pretès ensenyar els cursetistes a progressar pel fil d’una muntanya o per la unió d’elles, ja sigui caminant, grimpant o bé utilitzant tècniques d’alpinisme i dominar els aspectes tècnics, tàctics i estratègics per afrontar una cresta i ser autònom en afrontar-la.

Documents Adjunts