Festivals de cinema: oci cultural a la fresca

aMartorell.com
22/06/2021

Comparteix
Festival cinema Fascurt

Aquest estiu podem gaudir d’una àmplia oferta cinematogràfica arreu del país

Catalunya és un país de mostres i festivals dedicats al setè art. A llarg de l’any es programen prop d’una cinquantena, sota el paraigua del Catalunya Film Festivals. Aquest estiu, amb la represa de les activitats culturals presencials, se celebraran un total de dotze festivals de cinema en diverses ciutats i poblacions del país. Uns certàmens audiovisuals que oferiran una àmplia oferta de curs i llargmetratges, bona part dels quals es projectaran a l’aire lliure.

Juliol arrenca amb el primer Festival Internacional de Cinema de Castelldefels, que durant els primer quatre dies del mes projectarà, tant al Teatre Plaza com en diversos espais de la ciutat del Baix Llobregat, una selecció fílmica que tindrà un apartat dedicat al gènere dels pirates. El dia 8 engegaran dues propostes més: el Festival de Curtmetratges del Masnou, Fascurt, amb la platja d’Ocata com a sala de cinema l’aire lliure. L’altre, el Manlleu Films Festival, farà les seves projeccions a l’exterior del Museu del Ter.

Bona part de les projeccions cinematogràfiques es faran a l’aire lliure

Entre el 12 i el 16 d’aquest mes, Cerdanyola del Vallès acull el Fantosfreak, dedicat als curtmetratges fantàstics i «freaks», que es podran veure al Parc del Turonet d’aquesta ciutat del Vallès Occidental. El dia 20 Vic pren el relleu amb el Festival Nits de Cinema Oriental, amb dos punts neuràlgics: el Teatre l’Atlàntida i la Bassa dels Hermanos per a les projeccions a l’exterior.

A partir del 7 d’agost, els curts i llargmetratges de ficció, animació i documentals del Cerdanya Film Festival il·luminaran els vespres de Puigcerdà. Dies més tard, del 21 al 25, Tàrrega organitzarà una nova edició de la mostra Galacticat, dedicada als gèneres fantàstic i de terror, amb una notable presència de l’animació.

Setembre tindrà Barcelona com a seu de diversos festivals temàtics, dedicats al cinema llatinoamericà, el cinema jueu, als documentals de futbol i a la dansa. I acomiadarem l’estiu amb el B-Retina, el festival de cinema de sèrie B de Cornellà de Llobregat, que finalitzarà el dia 20.

Peu de foto: Catalunya Film Festivals