La companyia Baal Dansa apropa l’obra de Joan Miró al públic més menut

Ràdio Martorell 91.2 fm
11/11/2021

Comparteix
Fem Dansa 'Mira Miró'

 L’espectacle Mira Miró, de la companyia Baal Dansa, ha omplert aquest migdia el Teatre El Progrés en l’última jornada del Fem Dansa i ha permès als espectadors més petits conèixer l’univers del pintor barceloní Joan Miró. Una aposta decidida, amb animació de vídeo i números de dansa, dirigida a quatre mans per Catalina Carrasco i Gaspar Morey.

Estrenat el mes de març de 2018, Mira Miró és un espectacle que ha recorregut moltes milles abans de fer parada a Martorell. El continent europeu, Àsia, Amèrica del Sud i l’Orient Mitjà ja coneixen aquesta funció. Durant més de tres anys, Carrasco i Morey han interpretat una obra on les creacions de Joan Miró prenen vida i salten del quadre a les butaques. Tot, a través d’una coreografia on la sensibilitat n’és el punt fort. Mira Miró porta cinc obres a l’escenari que assoleixen un sentit o un altre segons l’espectador que les veu, segons detalla Morey.

Els nens, apunta Morey, mereixen espectacles que “no siguin estridents”. El mateix creador defineix l’obra com “tranquil·la” i confessa que van crear una història que s’apropa a la calma i al bon gust per als infants.

Establerta a Palma de Mallorca, la companyia Baal Dansa no perd de vista el lligam del pintor Joan Miró amb la ciutat i un dels punts forts d’aquest espectacle és la proximitat entre l’autor i el grup de teatre. “Joan Miró va retirar-se a Palma de Mallorca, sovint anem a la fundació per veure les seves obres i el vam conèixer”, comenta Morey, qui afegeix que les seves pintures, enquadrades en l’estil abstracte, són molt útils a l’hora de despertar l’imaginari.

Mira Miró va rebre el premi especial 2018 de l’Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears i està interpretada per Catalina Carrasco, Gaspar Morey i Aina Pascual.