El badaloní Marcel Riera i el poeta de Salamanca Angel Gonzalez són els guanyadors del Vila de Martorell

Ràdio Martorell 91.2 fm
11/04/2007

Comparteix
El proper 4 de maig es farà la gala de la 32a edició del Premi Vila de Martorell. Enguany el premi a la millor poesia catalana ha estat per “L’edat de coure” de Marcel Riera, un premi dotat amb 2.300 euros i l’edició del llibre. El premi a la millor poesia castellana ha estat per “De senectute” d’Àngel Gonzàlez Quesada, també dotat amb 2.300 euros i la publicació del llibre. Els dos autors compten amb una destacada experiència en el món de la literatura i tenen alguns llibres al mercat.

 

El guanyador de poesia en català, Marcel Riera, diu que des de jove que se sent atret per l’escriptura i té dos llibres publicats, un de prosa i un de poesia. L’obra de poesia, recentment publicada per Viena Edicions, la va presentar fa dos anys al premi Vila de Martorell amb la que va quedar finalista. Marcel Riera diu que el treball guanyador de la present edició “L’edat de coure” és un recull d’experiències relacionades amb l’edat de l’espècie humana. Marcel Riera, que va néixer a Badalona l’any 1956 i des de en fa 15 viu a Premià de Dalt, ha manifestat que “L’edat de coure” està dedicada a la seva mare i a la seva ciutat natal.

 

Per la seva banda, el guanyador de poesia en castellà, Angel Gonzalez Quesada va néixer fa 54 anys a Salamanca i compta amb una vintena de llibres de poesia editats. Gonzalez Quesada diu que ha aconseguit premis importants que l’han ajudat a difondre encara més la seva creació literària. El guanyador de poesia castellana considera que guanyar premis com el Vila de Martorell dóna prestigi perquè obre les portes a autors  sense tenir en compte els guanys de les editorials. De l’obra guanyadora “De senectute”, Gonzàlez diu que són reflexions sobre la condició humana amb l’intenció de compartir sentiments per poder comunicar-se amb el lector.

 

El Premi Vila de Martorell ja té també guanyadors a l’apartat de locals. En categoría d’adults, s’han concedit dos premis de 950 euros. Un per “Els hereus de Francesc Pujols” escrit a dues mans per Ivan Sànchez Moreno i Francesc de Castro; l’altre per Núria Domènech Amador per “Caminar descalça”. Però hi ha més guardonats en l’apartat de locals. Hi ha dos premis de 310 euros com a accesit per al millor llibre de prosa i poesia que s’emporta Andreu Gonzàlez Castro per les seves obres ‘Historias secundarias’ de prosa i “Banderas de inconveniencia” de poesia.  El jurat també ha donat tres premis de 230 euros per al millor poema, conte o article a Núria Domènech Amador per “Buscant Venècia”; Natàlia Demidoff amb “El tren Imperial” i Ivàn Sàchez Moreno per “Las migas sobre el tapete”. Finalment, els premis d’adults locals han concedit 6 premis de 160 euros com accèsit per al millor poema, conte o article a: Glòria Cruz Ruiz per “Adiós a un hombre dormido”; Jordi Benavente Vidal per “Prémer el gallet en primer time”; Llum Saumell Pascual amb “Bacallà gris titani”; Joaquim Parera Albiac amb “El sueño del Poeta”; i Fernando Vidal Martí per “Una generació de ferro” que ha aconseguit una menció especial del jurat per la qualitat humana i el valor històric de l’obra presentada.

 

En categoría de juvenils, de 12 a 17 anys, hi ha un premi de 415 euros per al millor llibre de prosa o poesia que s’emporta Eliezer Ramirez Aguilera per l’obra “Zoebas, el último Saguntino. En la mateixa categoria es concedeixen tres premis de 200 euros per al millor poema, conte o article. Els guanyadors són: Anna Lati Escobar per “Zapatos rojos”; Maria Tejedor Bonastre amb “Pinceladas” i el tercer ha quedat desert. Finalment, en la categoría de 12 a 17 anys  s’atorguen 6 premis de 115 euros per al millor poema, conte o article. Els guanyadors són: Albert Roman Puerta amb “El segrest”; Jordi Gaset Rifà amb “Eternidad”; Sandra Díaz Guedes per “Sueños que matan”; Miguel Angel Toledo Cruz amb “Carta al meu despertador”; la resta van quedar deserts.