La lletra de la setmana

Setena lletra. Arribem a l'equador del joc. De paret pintada a paret pintada. L'una amb intencions comercials, l'altra amb intencions més oenagenals. Rètols diversos per a endevina-rètols perversos.

Efectivament! Al capdamunt del Mur, en una paret mitgera, molt a prop de la columnata més imperial des de la construcció del Pont del Diable, es troba un fresc que, amb un logo desfassat, sembla nou de trinca. Interessos commercials rera una pintadeta antiga, però que es veu molt? Qui sap?És un gran plaer per a mi anunciar per primera vegada un triple empat alhora d'endevinar un rètol. No són les tres bessones! No és el tri-partit! No són els números del trio ni el trio arbitral! Ells són...(per aquest ordre) el Lluís, l'Arnau i l'Oliana Cintaaaaaaaaaas!


Què voleu que us digui! No hi ha trampa, però el rètol es troba molt a prop de casa, això si! Però més a la vista està de l'Escoda, tu! Que tota la vida l'ha tingut al costat de casa seva!
La veritat és que com he preparat la pàgina des de l'ordinador que fem servir en comú amb els meus fills, els he tingut a tots tres a l'agüait i, així que la vaig penjar, tots tres van participar. Es pot dir que la van endevinar a l'hora.
Especialment dedicat, doncs, al "pom de dalt" el següent poema, però dedicat també a la resta d'endevina-rètols, que són, per ordre d'endevinació...:

David Pérez, David Cuadros, Laia Laborda, Nina Cintas, Montse Artiaga, Jordi Gibert, Cesc Querol, Patri Silva, Antoni Garriga, Jordi Escoda, Narcís Rodríguez, Rafa Díez i Josep Arús...!

Que el disfruteu!
Descendent d'una família burgesa catalana, nét del diputat i fundador d'Unió Democràtica de Catalunya Pau Romeva per via materna i del poeta i humanista Carles Riba i de la poetessa Clementina Arderiu per via paterna, Pau Riba va néixer el 1948 a Palma de Mallorca dins un ambient purità, cristià, culte i catalanista; en canvi, ha estat un referent cultural alternatiu: iconoclasta i inclassificable, transgressor i heterodox, mutant, escriptor, rocker, periodista, hippie, dissenyador... Però avui ens quedem amb el que, per a mi, és: poeta.
Si cliqueu al link en Pau Riba en persona us recitarà aquest divertimento. http://www.viulapoesia.com/pagina_4.php?tipus=1&subtipus=2&itinerari=12&idpoema=45

Les mans

Essent així com són
les mans

tan vastes i complicades
tant plenes de carpis i metacarpis
i dits
essent els dits tant llargs
i extensos
tan plens de falanges i falangetes
-ínes, ròtules i articulacions
tan plens de músculs
ungles, nirvis i tendons
i essent la guitarra com és

tan plena de cordes
ponts i clavilles

trastos, secrets i subdivisions

com podria mai arribar a tocar-la

sense cometre equivocacions?
Aquest és un joc molt senzill. Només heu de descobrir a quin indret de Martorell es troba un rètol (de qualsevol tipus: una placa de carrer, comercial, esgrafiat...) a partir de la imatge d’una de les lletres del mateix rètol, que anirem penjant al web setmanalment. Així de fàcil. Si no ho teniu clar podeu escriure comentaris per mirar d’esbrinar-ho i si us penseu que ho sabeu podeu donar pistes, però la solució cal que la envieu a la següent adreça electrònica endevinaretols@amartorell.com.

Els encertants guanyaran un poema, que serà penjat a l’edició següent, per que en facin el que vulguin; el regalin a un amic, se l’aprenguin de memòria, li dediquin a l’estimada o l’oblidin per sempre més. Au, doncs! Bons rètols!