La lletra de la setmana

Bò i esbufegant, però hi hem arribat. La catorzena lletra és aqui. Qui tindrà l'honor de ser el darrer endevina-rètols de la temporada?Mira que ho dèiem: la è de rètols, la è de rètols... no es estrany que hagi hagut tants encertants! Al costat de la "Xurre"! Gaire bé davant del Progrés! No calia enfilar-se dalt del mur, doncs la lletra és a mig Mur, al 51. Doncs això; la è de rètols! De Jec rètols!De zero a cent!!!! El primer cop que participa i fa saltar la banca!!!! Ell, tot solet, ha frustrat les aspiracions dels líders! Ell és...

Òscar Osunaaaaaaaaaa...!

Quin honor regalarte un poema tant impactant com el que regalem avui, però encara que el poema sigui per a tú, als altres que han endevinat la lletra també els hi regalo i, de fet, el pot llegir qui vulgui. Ja ho té això, la poesia...
Aquesta setmana la colla d'endevinadors perseguidors han estat, per aquest ordre...

Jordi Gibert, David Pérez, Montse Falqués, Marta Fusalba, Patri Silva, Olga Sabi, David Cuadros, Angels Cardona, Josep Arús, Lluís Cintas, Montse Artiaga, Arnau Cintas, Rafa Díez, Laia Casals, Jaume Encinas, Jordi Escoda, Pep Garcia, Quim Aranda, Llum Saumell, Antoni Garriga, Oliana Cintas, Roger Trilles, Lina Benítez, Alba Capdevila, Rosa Puig, Andreu González, Anna Gil i Anna Martín...!

Que disfruteu d'aquest poema... i recordeu no faltar a la...


Atenció, amics! Ja tenim data per a la Festa de final de curs de l'Endevina-rètols! Serà el diumenge dia 2 a les 17:30h. Miraré de convocar-vos al vostre correu personal, però que serveixin aquestes ratlles per a convidar a tots aquells que s'han mirat el joc però no s'han atrevit a participar-hi. Llegirem els poemes regalats i els participants que hem trobat que dominen algún instrument ens interpretaran alguna peça. La Velleta del Pont del Diable ens farà xocolata desfeta i cadascú de vosaltres heu de portar alguna cosa per sucar i així, entre tots, compartirem la sucamenta. Tot plegat ho farem al local de l'AAVV del Pont del Diable. I entregarem el trofeu! Què! Us animeu?

Us deixo amb la classificació.


CLASSIFICACIÓ!!
(3 punts per al primer endevinant i 1 punt per a la resta):

Amb 17 punts: Josep Arús.
Amb 15 punts:
David Cuadros.
Amb 14 punts: Cesc Querol.
Amb 12 punts: David Pérez.
Amb 11 punts:
Laia Laborda.
Amb 10 punts: Montse Artiaga i Arnau Cintas.
Amb 9 punts:
Patri Silva.
Amb 8 punts:
Rafa Díez i Llum Saumell.
Amb 7 punts: Oliana Cintas,
Lluís Cintas i Antoni Garriga.
Amb 6 punts: Lina Benítez i Olga Sabi.
Amb 5 punts: Rosa Puig.
Amb 4 punts:
Jordi Gibert.
Amb 3 punts: Òscar Osuna, Montse Falqués, Marta Fusalba, Laia Casals, Jaume Encinas, Jordi Escoda i Anna Martín.
Amb 2 punts: Mireia Silva, Jordi López, Narcís Rodríguez, Nina Cintas, Mª Mercè Martínez, Àngels Cardona, Pep Garcia, Quim Aranda, Alba Capdevila, Andreu González i Anna Gil.
I amb 1 puntet: Rosa Mª Farreras, Txell, Pere Miró i Roger Trilles.
Quin goig regalar un poema com aquest. Miquel Martí i Pol (Roda de Ter 1929-2003). D'origen obrer, als 19 anys va patir una tuberculosi pulmonar que el va obligar a estar-se al llit una llarga temporada. Va aprofitar aquesta època per llegir abundosament, i que el feu decidir dedicar-se a l'escriptura. Aquest poema, musicat dues vegades per Lluís Llach (la 2ª és molt millor!), és impactant i emotiu. Cliqueu, si us plau, al link, i llegiu-lo amb deteniment, només hem penjat la primera i més coneguda part del poema, que és molt més llarg. ER13_Miquel_Mart__i_Pol9.doc


Ara mateix

Ara mateix enfilo aquesta agulla
amb el fil d’un propòsit que no dic
i em poso a apedaçar. Cap dels prodigis
que anunciaven taumaturgs insignes
no s’ha complert, i els anys passen de pressa.

De res a poc, i sempre amb vent de cara,
quin llarg camí d’angoixa i de silencis.

Miquel Martí i Pol.

Aquest és un joc molt senzill. Només heu de descobrir a quin indret de Martorell es troba un rètol (de qualsevol tipus: una placa de carrer, comercial, esgrafiat...) a partir de la imatge d’una de les lletres del mateix rètol, que anirem penjant al web setmanalment. Així de fàcil. Si no ho teniu clar podeu escriure comentaris per mirar d’esbrinar-ho i si us penseu que ho sabeu podeu donar pistes, però la solució cal que la envieu a la següent adreça electrònica endevinaretols@amartorell.com.

Els encertants guanyaran un poema, que serà penjat a l’edició següent, per que en facin el que vulguin; el regalin a un amic, se l’aprenguin de memòria, li dediquin a l’estimada o l’oblidin per sempre més. Au, doncs! Bons rètols!