Presentació del llibre 10 de Barcelona

aMartorell.com
30/11/1999

Comparteix

El dilluns 21 de abril es presenta a les 19.30 h al Palau de la Virreina de Barcelona (la Rambla, 99) l’antologia de poesia 10 de Barcelona. La presentació de l’acte anirà a càrrec del crític i poeta José Luis Giménez-Frontín, cofundador de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC).

 

El poetes representats, que apareixen al volum seguint l’ordre alfabètic, són J.A. Arcediano, Ambrosio Gallego, Guillem Vallejo, José Florencio Martínez, Andreu González Castro, Viçens Llorca, Felipe Sérvulo, J. Luis García Herrera, Miquel-Luís Muntané y Josep Anton Soldevila.

 

Encara que el títol del llibre fa referència a Barcelona, de fet diversos d’aquests escriptors estan relacionats d’alguna o altra manera amb el Baix Llobregat i el Baix Nord. J.A. Arcediano viu a Sant Vicenç dels Horts, Andreu González Castro a Martorell, J. Luis García Herrera a Abrera i tots tres van participar a la I Jornada d’Escriptors del Baix Llobregat que es va celebrar recentment a Sant Andreu de la Barca. Quant a Josep Anton Soldevila, viu part de la setmana a Torrelles i part a Barcelona, mentre que Felipe Sérvulo viu a Castelldefels. Per la seva banda, Ambrosio Gallego fa de professor de castellà a Olesa de Montserrat i José Florencio Martínez es va endur el Premi Vila de Martorell l’any 2004.

 

El pròleg del llibre corre a càrrec de Carles Duarte i Montserrat, poeta i lingüista que també ha guanyat el premi Vila de Martorell (1996). Publica el llibre la col·lecció Lluerna d’Abadia Editors, dirigida per Ramon Guitó.