L’Ajuntament de Martorell engega un nou sistema de recollida de mobles i trastos vells

Ràdio Martorell 91.2 fm
11/03/2010

Comparteix

L’Ajuntament de Martorell ha engegat un nou sistema de recollida de mobles i trastos vells amb l’objectiu de facilitar-ne el procés als martorellencs i evitar la concentració de voluminosos a la via pública.

Des de mitjans del mes de desembre, qui vulgui fer ús d’aquest servei haurà de notificar-ho prèviament a l’Ajuntament i deixar un màxim de tres elements a la vorera, recolzats a la façana de l’habitatge sense obstaculitzar el pas dels vianants i de manera que sigui visible pel camió del servei de recollida des de la calçada.

Cal trucar al 93 775 34 34 per avisar que es volen llençar mobles o trastos vells.

Si no es vol trucar a l’Ajuntament, els voluminosos es poden portar a la deixalleria que s’encarrega de recollir tots els residus que no tenen una recollida específica a la via pública. Aquesta instal•lació pot ser utilitzada gratuïtament per qualsevol ciutadà del municipi i també per comerciants.

Els residus que s’hi poden portar són paper i cartró; residus voluminosos com mobles, matalassos o sofàs; fustes; restes de poda; runes; frigorífics i altres electrodomèstics; pneumàtics; vidre pla i vidre especial; ferralla i altres metalls; roba i sabates; oli vegetal de fregir; oli mineral de motor; bateries de cotxe; aerosols plens; cosmètics caducats; radiografies i clixés; termòmetres; productes fitosanitaris; dissolvents, pintures i vernissos; piles; fluorescents i bombetes; CD i DVD; i tots els aparells que s’endollen o que van amb piles, així com aparells informàtics i telèfons mòbils.

La deixalleria està ubicada al polígon La Torre i està oberta de dilluns a dissabte de 4 a 7 de la tarda; de dimarts a divendres de 10 del matí a 1 del migdia; i dissabtes de 9 a 14 h.

També hi ha el servei de la deixalleria mòbil, un remolc que s’ubica, cada setmana en un barri diferent de la població. Aquest servei s’encarrega de recollir els residus que es poden reciclar o que han de rebre un tractament especial.

Es recullen els mateixos residus que a la deixalleria excepte les runes, els grans electrodomèstics i voluminosos, el vidre pla i les restes de poda.

Cal dir que l’obligació de separar els residus perquè es puguin reciclar està contemplada a l’Ordenança reguladora de la neteja pública i de la gestió dels residus de Martorell. El seu incompliment pot comportar sancions. Per vetllar-ho, l’Ajuntament té previst crear un grup de vigilància per fomentar les bones pràctiques en la recollida de residus.

Amb aquestes mesures, l’Ajuntament vol aconseguir que la nostra població estigui més endreçada i neta. Però per aconseguir-ho, és imprescindible la col•laboració i la implicació de tota la ciutadania.

El telèfon de Serveis Urbans i Via Pública de l’Ajuntament, el 93 775 34 34, us atendrà davant qualsevol dubte o suggeriment que tingueu sobre la recollida de residus.