Avui, presentació del llibre '100 motius per ser del Barça', d'autor martorellenc

Ràdio Martorell 91.2 fm
23/03/2010

Comparteix

Avui a les 7 de la tarda es presenta a la Llibreria Catalònia de Barcelona el llibre “100 motius per ser del Barça (i no ser del Madrid)” del qual és autor el martorellenc Andreu González Castro, junt amb l’escriptor veneçolà Armando Luigi Castañeda.

La presentació anirà a càrrec de Xavi Torres, periodista esportiu de TV3 que hores d’ara hi presenta el programa Hat-Trick.

“100 motius per ser del Barça” és una compilació de les raons que tenen els seguidors blaugranes per ser seguidors de l’equip. Es tracta d’un recull de textos breus, d’entre una i tres pàgines, en les quals s’alternen els articles amb moltes dades amb d’altres en què sobresurt l’humor.

“100 motius per ser del Barça” és un llibre senzill, àgil, glorificador en extrem del barcelonisme i agressiu i sarcàstic contra el Reial Madrid.

Per a Andreu González, el Barça és més que un club perquè sostenta l’adhesió i té una forta càrrega simbòlica. En definitiva, un club que ajuda a projectar la imatge de Catalunya.
Els autors de “100 motius per ser del Barça (i no ser del Madrid)” pensen que gràcies al seu llibre i a les seves explicacions, el lector podrà humiliar sense ofendre, fer callar sense exigir silenci, il•luminar sense encendre el llum i, sobretot, dormir amb la consciència tranquil•la, bressolat per arguments intel•ligents, fonamentats, irrefutables, capaços d'enllestir en pocs minuts el que, molts cops, degenera en una agra disputa.

El martorellenc Andreu González ha publicat cinc reculls de versos: Currículum vítae (2002), Obra Nueva (2004), Retablo de Nueva York (2005), Epigrames del Mas d’en Gall (2007) i Maniobras diversivas (2008).

Ha coordinat juntament amb Iván Sánchez Moreno La palabra justa. Homenaje a José Carol (Barcelona, 2009) i ha publicat el recull de contes Safata d’entrada (Lleida, 2009).

Ha guanyat diversos concursos literaris per a menors de 35 anys, com ara els de poesia de la Universidad de Sevilla (2004) i el Miguel Hernández (2005), així com el premi Les Talúries de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (2009). També és col•laborador de la revista mensual de pensament i cultura El Ciervo.

Pel que fa a Armando Luigi Castañeda és autor de llibres de contingut filosòfic i moral com ara Mujer desnuda mirando a un enano negro arrodillado (1995), Historia de la burra y la motocicleta (1997), La crisis de la modernidad (1997) i Guía de Barcelona para sociópatas (2007).

Armando Luigi és advocat intern d’una multinacional a Llatinoamèrica, venedor de telefonia mòbil, traductor, vigilant de museu, propietari d’un bar a Gràcia amb espectacles en viu, redactor publicitari i recepcionista d’hotel.

Des dels vint anys, quan va estar a punt de guanyar un concurs literari, ha exercit de jove promesa de la literatura llatinoamericana. Vint anys més tard, n’hi ha que dubten que sigui encara jove, però ningú no discuteix que sigui una promesa. Ara viu a París i d’aquí a un parell d’anys vés a saber on.