L'Infern d'alabastre de Jordi Santasusagna converteix la ciutat de Cardona en l'escenari d'un apassionant thriller històric

Els amants del thriller nostrat estan d’enhorabona. La catalunya interior també pot ser escenari d’intrigues històriques de ritme trepidant, amb molta acció i un ventall de pistes i endevinalles encriptades. L’Infern d’alabastre (Alrevés, 2011), la primera novel·la de l’escriptor Jordi Santasusagna i Davins (Cardona, 1971), n’és la prova.

L’acció se situa a la Cardona de l’any 2009 i arrenca amb l’arribada al poble de dos personatges francesos, que pretenen recuperar la Notre Dame du Port, una imatge gòtica de la Mare de Déu patrona de la ciutat. La imatge és a l’interior de l’esglèsia de Sant Miquel de Cardona des del saqueig de Marsella per part de les tropes catalanes del rei Alfons el Magnànim, l’any 1423.

L’arribada d’aquests dos personatges misteriosos posarà en marxa un espiral narratiu d’ingrigues i conxorxes polítiques i eclesiàstiques, i un vertiginós joc de pistes que no es resoldrà fins al final.

L’Infern d’alabastre resulta idoni per a qui busqui una mena d’El Codi Da Vinci ambientat a la Cardona actual. El seu autor ha ordit una trama farcida de persecucions i sorpreses inesperades, amb connotacions històriques i un interessant recorregut per alguns dels racons més emblemàtics de la ciutat. Reservint-se el seu millor sofà, i deixint-se portar per l’acció d’aquest thriller situat al cor de Catalunya.

Jordi Santasusagna i Davins ha escrit relats curts i obres de teatre, entre les què destaca 7 dies de setembre, recreació històrica dels darrers dies de resistència catalana a la Cardona de 1714. Ha actuat i ha dirigit alguns muntatges teatrals. I col·labora en diversos mitjans de comunicació locals i comarcals.

 

per Jordi Benavente (periodista)
www.martorellnegre.blogspot.com