aMartorell.com

L�App cultural de l�Ajuntament de Martorell   
Pàgina principal >> General >> Els graduats en ensenyament professionals d’entre 16 i 24 anys són els que mé...
Noticia

Els graduats en ensenyament professionals d’entre 16 i 24 anys són els que més feina troben

Ràdio Martorell 91.2 fm
19/01/2015

Comparteix

Un estudi d'Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals elaborat l'any passat confirma que augmenten els graduats en FP entre 16 i 24 anys que troben feina, un canvi de tendència respecte els últims anys. L'estudi també conclou que el nombre de graduats en formació professional incrementa un 4% respecte a l'any anterior i que estan menys exposats a l'atur que la mitjana de joves. Així es desprèn de l'estudi d'Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals del 2014, elaborat conjuntament pel Departament d'Ensenyament i el Consell General de Cambres de Catalunya. L'estudi analitza quina és la situació laboral i formativa dels graduats de la promoció 2013 en ensenyaments professionals entre sis i nou mesos després d'haver acabat els seus estudis. És el primer cop des de 2007 -inici de la sèrie d'estudis d'inserció laboral- en què es produeix un increment de persones graduades que treballen i un retrocés de les persones que cerquen feina. L'Institut Joan Oró de Martorell és el centre per excel•lència per cursar Formació Professional. La directora, Manoli Amezcua confirma les dades de l’estudi.

L'estudi indica que a Catalunya el 41,46% dels graduats en ensenyaments professionals està treballant en el moment de l'enquesta, respecte el 41,08% del curs anterior. Segons aquest estudi es fa palès que l'alleujament relatiu del mercat laboral no desincentiva, de moment, la continuïtat dels estudis. Els graduats que continuen estudiant són més de la meitat, un 55,10% arreu del país. A l'Institut Joan Oró, segons Amezcua, la dada és una mica més elavada: el 62% dels alumnes que cursen cicle formatiu de grau mitjà continuen estudiant. Amezcua assegura que la situació que vivim actual fa que els estudiants de cicles formatius de grau superior tinguin més sortida que no pas els que han fet el pas des de la Universitat.

Respecte a les famílies professionals, l'estudi demostra que, com l'any passat, les que tenen una major inserció laboral són les de l'àmbit esportiu, seguides de les famílies marítimopesqueres, hoteleria i turisme i fabricació mecànica. L'estudi també evidencia la tendència de l'any anterior de revalortizació dels estudis amb el creixement del nombre de graduats. Amezcua explica que cada vegada més es demana un personal específic que tingui uns estudis concrets.

L'estudi d'inserció mostra, pel que fa als tipus de contractes laborals, una correspondència entre el nivell de qualificació dels graduats i l'estabilitat contractual i l'ocupabilitat, augmentant els contractes indefinits a major nivell d'estudis. S'evidencia que a més qualificació professional més reducció hi ha de la temporalitat.
 

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405

Publicitat



-->









acpg

acpg





  Un producte de:

www.aMartorell.com