aMartorell.com

L�App cultural de l�Ajuntament de Martorell   
Pàgina principal >> Societat >> En marxa la 1a edició del programa ‘Accelera Martorell’ per impulsar el secto...
Noticia

En marxa la 1a edició del programa ‘Accelera Martorell’ per impulsar el sector de l’automoció

Ràdio Martorell 91.2 fm
30/07/2018

Comparteix

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, el Consorci de Formació Professional d’Automoció i el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) impulsen la 1a edició del programa ¡Accelera Martorell: Solucions innovadores de la indústria 4.0 en el sector de l’automoció’. Aquest projecte ha estat seleccionat per formar part de la Xarxa Primer, dins el programa Primer de Preacceleració de la Generalitat de Catalunya.

La Generalitat de Catalunya ha iniciat la Xarxa Primer per coordinar projectes emprenedors territorials d’alta especialització. Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa Primer de Preacceleració que vol estimular una emprenedoria d’empreses que des del primer moment volen créixer basant-se en la innovació i la tecnologia.

La iniciativa dona molta importància a l’especialització, tant temàtica (l’activitat de la futura empresa) com territorial (les ubicacions). El programa Primer busca complementar el foment d’una emprenedoria més generalista i de gran abast, representada per la Xarxa Emprèn, amb un enfocament més específic que aposti per l’alt valor afegit.

El projecte seleccionat de l’Ajuntament de Martorell s’emmarca en el sector de l’automoció, clau per la indústria catalana i per zona del Baix Llobregat. Alguns dels reptes que es proposen per aquest programa són cabdals, ja que d’una manera transversal intenten trobar noves solucions en els àmbits relacionats com la logística, embalatges, o els components.

Alguns dels fabricants d’automòbils instal·lats a Catalunya com SEAT i Nissan, comparteixen aquestes necessitats. El seu tret diferencial és l’alt component tecnològic i innovador que aportarà a l’emprenedor un nivell de competitivitat en el mercat que pot fer únic el seu producte o servei.

Ens trobem en un moment clau pel desenvolupament de les noves tecnologies relacionades amb l’automació on la incorporació de la indústria 4.0 és ja una realitat. Però també, i de manera molt directa, en aquelles tecnologies que tenen a veure amb els processos productius i en la millora constant de les nostres empreses. És el nostre interès valorar el moment i determinar quines seran les necessitats sobre les quals pilotarà aquest projecte.

Accelera Martorell

La 1a edició de la preacceleradora ‘Accelera Martorell’, presentat per l’Ajuntament de Martorell per impulsar ‘Solucions innovadores de la indústria 4.0 en el sector de l’automoció’, és un programa formatiu especialitzat, totalment subvencionat, de 150 hores (105 hores formació tecnològica especialitzada i 45 hores formació empresarial), i 100 hores de tutories amb mentors.

El programa s’adreça a 20 participants amb els següents perfils:titulats en cicles formatius de Grau Superior d’Electromecànica de Vehicles; titulats o estudiants de Graus Universitaris d’Enginyeria, i professionals d’empreses o emprenedors interessats en el sector de l’automoció. En el transcurs del programa, els participants rebran formació especialitzada dins el sector de l’automoció a través dels següents reptes: robòtica, sensors, fabricació additiva i Big Data.

Els participants desenvoluparan la solució a un dels reptes seleccionats amb l’objectiu d’adquirir habilitats i coneixements necessaris per posar en marxa aquestes iniciatives empresarials. El millor projecte desenvolupat durant el curs rebrà un premi econòmic i els projectes constituïts gaudiran d’un any d’allotjament gratuït al Coworking Molí Empresa.

L’inici del programa serà el 20 de setembre, a les 17.00h, en un acte de presentació que tindrà lloc al Centre de Promoció Econòmica.

Inscripcions

Les persones interessades a participar en aquest programa que disposin del perfil sol·licitat ja poden realitzar la seva inscripció a través de la web acceleramartorell.cat. Les sessions formatives i mentorings es realitzaran a la seu del Consorci de Formació Professional d’Automoció de Martorell (CFPA) i el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell.

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 
DlDmDcDjDvDsDg
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203

-->

acpg

acpg

  Un producte de:

www.aMartorell.com