aMartorell.com

L�App cultural de l�Ajuntament de Martorell   
Pàgina principal >> Societat >> La prova de sirenes de risc químic detecta baixa intensitat del senyal a Ca n...
Noticia

La prova de sirenes de risc químic detecta baixa intensitat del senyal a Ca n’Oliveras

Ràdio Martorell 91.2 fm
12/11/2018

Comparteix

Protecció Civil de la Generalitat ha provat aquest matí l’efectivitat del so i cobertura de 86 sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT. A Martorell, les sirenes s’han activitat a les 10.00h. La prova ha registrat una incidència a l’alarma de Ca n’Oliveras que no ha sonat al 100%. La Policia Local ha assegurat que el nivell d’audició a la zona ha estat el correcte, tot i que serà necessari incrementar-ne la intensitat per a una major percepció del senyal.

Les sirenes de Martorell s’ubiquen al Centre Cultural, a l’aparcament del Vapor, al recinte de Ca n’Oliveras i al Complex Esportiu de Torrent de Llops. També hi ha un equip de sirenes al terme municipal d’Abrera que dona parcialment servei a l’àrea de Can Bros.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 146 trucades de ciutadania alertant del so de les sirenes. El Tarragonès ha estat la comarca on s’han rebut més trucades (108). El Baix Llobregat ha estat la segona comarca amb més trucades (22), i la tercera comarca ha estat el Vallès Oriental amb 9. Són dades similars als exercicis dels darrers dos anys.

Durant la prova d’avui, Protecció Civil de la Generalitat ha fet l’enviament de missatges massius a través de l’aplicació per a mòbil gencat.mobi/pcivil per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en el cas d’un accident químic real. També s’ha informat a través del Twitter @emergenciescat de l’activació de les sirenes a cada municipi a través del #ProvaSirenes.

Com en anteriors edicions, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil també ha enviat un SMS a les persones sordes de Catalunya que viuen en zona de risc químic amb la finalitat d’ajustar els avisos a la seva discapacitat. Aquestes dades estan disponibles a través de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA). També s’ha fet una trucada de veu automàtica a les persones residents a la zona de Campredó que no disposen d’altre mitjà d’avís de risc químic.

Pel que fa a la participació dels centres educatius durant la prova, finalment 126 centres educatius de 31 municipis diferents han participat a l’exercici fent un simulacre de confinament a les aules. En total, entre alumnat, professorat i personal docent i no docent, han participat a l’exercici més de 52.000 persones.

Per a la prova d’avui s’havien repartit 68.000 fulletons i 7.000 cartells en català, a més de 25 cartells en aranès al municipi de Les. La majoria d’aquest material es va repartir entre els ajuntaments amb sirenes al seu terme municipal, així com a les entitats Port de Barcelona, Zona Franca i Mercabarna.

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Publicitat



-->









acpg

acpg





  Un producte de:

www.aMartorell.com