Pàgina principal >> Societat >> El pilot martorellenc Pep Mas fa història i finalitza el seu primer ral·li Dakar
Noticia

Ràdio Martorell 91.2 fm
21/01/2020

Comparteix

Pep Mas (Martorell, 1978) ha arribat avui a la meta del Dakar 2020 després d’haver completat les 12 etapes en 12 dies. Des del passat 5 de gener, el martorellenc, de l’equip Pedregà Team, ha recorregut prop de 8000 quilòmetres i ho ha fet a l’Aràbia Saudita, on per primer cop s’ha corregut la prova reina del motor. Mas ha sigut 69è en la classificació general i ha fet història en convertir-se en el primer pilot martorellenc en acabar un Dakar.

En el primer tram de la cursa, Mas va escalar llocs en etapes marcades pels problemes tècnics i molts quilòmetres rodant a prop de camions molt més grans. Abans de l’equador, i després de córrer l’etapa més llarga fins aleshores, Mas va arribar a la sisena etapa en la posició 76. En aquest tram, explica Mas, va enfrontar-se a la quarta etapa en el que ha estat una de les “més difícils” de la història del Dakar.

Segon tram de cursa en progressió

En la segona meitat del Dakar, la mort del pilot Paulo Gonçalves va suposar un cop per a la categoria de motociclisme, el que va fer anul·lar la vuitena etapa. Mentrestant, Mas era 74è i va seguir escalant llocs a la classificació general i va encarar les quatre últimes etapes amb algun problema físic però amb les possibilitats de finalitzar el Dakar intactes.

En la novena etapa, las més llarga, va pujar fins la posició 71, i va aconseguir dos llocs més des de Haradh fins a Qiddiya. Mas ha començat avui l’última etapa i ja l’ha finalitzat, segellant el seu segon Dakar i confirmant la seva primera participació completa, després que l’any passat abandonés a l’equador de la prova.

Mas ha admès que ha gaudit molt del Dakar, tot i recórrer molts quilòmetres en pocs dies, i ha reconegut que ha complert, amb escreix, l’objectiu de finalitzar-lo.

En la categoria de motos, Ricky Brebec (Honda Team 2020) n’ha estat el guanyador, seguit per Pablo Quintanilla (Husqvarna Factory Racing) i Toby Price (KTM Factory Team). El primer català a la general ha estat Joan Barreda (Honda Team 2020), que s’ha classificat en la setena posició.

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?