Manifest de Noies i Xics de les Barraquetes arran dels fets ocorreguts al concert de Fira del 23 d'abril

 [Veure 26 comentaris]
27/04/2010

Les Noies i el Xics de les Barraquetes som un col·lectiu de Martorell que reivindiquem espais per a les joves, des de ja fa anys. En especial, hem reivindicat l’Ateneu de Martorell com a espai per al teixit associatiu juvenil, cultural i social de Martorell.

 

Dins d’aquest projecte, ens varem proposar una acció pacífica, participativa, creativa i, sobretot, festiva durant el concert de la fira. Aquesta acció consistia en crear una expectativa prèvia al concert mitjançant l’ús de les noves tecnologies, web, xarxes socials i, la nit del concert, repartir un xiulet i una xapa dins d’un sobre en què s’explicités la situació dels espais pels joves. El lema triat va ser “Els joves sense casal i a l’Ajuntament li és igual: Pita per l’Ateneu”. Plantejàvem també que, en un moment determinat, tothom pités alhora i, per a aconseguir-ho, treure una pancarta amb la imatge de l’acció.

 

Així, el concert de la nit del 23 d’abril, es va repartir els sobres entre les assistents al concert sense cap problema, inclús la seguretat privada que hi havia a l’entrada no ens van posar entrebancs.

 

Exercint el nostre dret a expressar-nos lliurement i, com en moltes altres ocasions, varem pujar la pancarta a l’escenari. Però el que ens varem trobar van ser empentes i persones amb les que no podíem parlar. El resultat va ser: persones empeses a terra amb cops, la pancarta trencada i persones expulsades del recinte amb males paraules i gestos agressius.

 

Per mitjà del grup Zulú 9:30 es va poder treure finalment la pancarta i expressar la reivindicació que ens havia dut fins allà i el què havia passat moments abans.

                                                                                            

La resposta del tècnic de Joventut, que es diu Ricard Pardo va ser autoritària, ja que no ens va permetre expressar-nos, tot i saber (perquè és la seva feina) que un col·lectiu de joves que ja fa anys que reivindica un espai juvenil volíem expressar tal reivindicació, i tot i conèixer que el ple de l’ajuntament té aprovat un pla local de joventut que s’està incomplint en què s’estableixen les accions que ha de prendre el mateix ajuntament al respecte, i també respecte l’Ateneu.

 

Per això denunciem

 

El fet ocorregut com un atemptat a la llibertat d’expressió i a les reivindicacions legítimes dels joves de Martorell.

 

I denunciem altra vegada que Martorell no té CAP espai dedicat específicament al jovent, i que el tècnic i el regidor Albert Fernandez NO pensen atendre una reivindicació que s’està convertint en històrica. Tot i que això comporti vulnerar els acord presos a l’Ajuntament.

 

Tot i el què va passar, les persones que hi havia al concert van aprofitar l’acció proposada per reivindicar pitant per allò que fa temps que alguns col·lectius organitzats demanem: L’ATENEU DEL POBLE I PEL POBLE!

 

 

I al tanto, que això no queda aquí!! Us animem a tots i a totes a que us organitzeu i reivindiqueu tot allò que la classe política acomodada mai voldrà donar-nos.