El Pla Local de Joventut de Martorell 2008-2012. Un Pla Local de papers mullats?

 [Veure 9 comentaris]
31/05/2010

 


Les Noies i els Xics de les Barraquetes us conviden a reflexionar tot llegint un fragment del Pla Local de Joventut 2008-2012, redactat i publicat per L'Ajuntament de Martorell.

 

 

 


"6.2.2. ESPAIS AMB UN OBJECTIU COMÚ: EL CENTRE DE RECURSOS INTEGRALS PER A JOVES DE MARTORELL


3. L'ATENEU

Descripció i usos:

L'Ateneu és un edifici històric que treballa sobre tot la DINAMITZACIÓ CULTURAL I SOCIAL del territori, afavorint la COHESIÓ SOCIAL, INTEGRACIÓ i la COOPERACIÓ entre els diferents joves de Martorell, com a punt de reunió i de referència.

Es tracta d'impulsar aquest espai per poder desenvolupar diferents accions i activitats per als joves, de caire cultural, formatiu, oci cultura PARTICIPACIÓ salut, etc.

JUSTIFICACIÓ DEL CENTRE DE RECURSOS INTEGRAL PER A JOVES

Fins al moment, els espais i equipaments específicament per a joves que tenia Martorell eren les dependències de la regidoria i el Departament de Joventut i d'altres àrees com serveis socials (tope), etc. Aquests equipaments institucionals no han estat vistos mai pels joves com un espai propi on poder desenvolupar la seva creativitat i participació de forma autònoma i organitzada.

Si això si li afegeix la manca privada de propostes d'oci per a joves (pubs/bars, cinema, casal de joves etc) ens trobem que els joves de Martorell no tenien accés a cap espai i/o equipament específic per aquest col·lectiu quedant l'ocupació de l'espai públic o les propostes d'oci i d'espais d'altres municipis com a única alternativa per al seu temps lliure.

Històricament, l'Ateneu havia centralitzat aquesta activitat aglutinadora de relacions i participació juvenil, però uns desperfectes en la construcció van fer tancar-lo al públic des de fa més de cinc anys.

Des d'aquesta perspectiva, el projecte CENTRE DE RECURSOS INTEGRALS PER A JOVES ha de ser un espai pels joves i per les entitats juvenils que permeti executar els programes d'actuació i que ofereixi els serveis de forma centralitzada, encabint el suport a processos de creació i coneixement, promovent diferents propostes de creativitat i participació.

Per tal de tirar endavant aquest projecte és necessari garantir una infraestructura pública multifuncional, oberta i flexible, central de dinamització que promogui la participació, la integració i la cohesió social al municipi, amb un equipament adient i uns recursos humans imprescindibles per tirar-ho endavant.


Uns dels elements claus per impulsar les politiques de joventut del municipi i consolidar-les, implicant als joves en la seva definició i desplegament, es crear aquest equipament específic per a joves que aglutini serveis i recursos, informació i espais, persones i activitats. "