Noies i Xics de les Barraquetes

Pàgina principal >> Les Noticies >> Manifest de Noies i Xics de les Barraquetes arran dels fets ocorreguts al concert de Fira del 23 d'abril
Les nostres noticies
pita per l'ateneu

Manifest de Noies i Xics de les Barraquetes arran dels fets ocorreguts al concert de Fira del 23 d'abril

27/04/2010

Les Noies i el Xics de les Barraquetes som un col·lectiu de Martorell que reivindiquem espais per a les joves, des de ja fa anys. En especial, hem reivindicat l’Ateneu de Martorell com a espai per al teixit associatiu juvenil, cultural i social de Martorell.

 

Dins d’aquest projecte, ens varem proposar una acció pacífica, participativa, creativa i, sobretot, festiva durant el concert de la fira. Aquesta acció consistia en crear una expectativa prèvia al concert mitjançant l’ús de les noves tecnologies, web, xarxes socials i, la nit del concert, repartir un xiulet i una xapa dins d’un sobre en què s’explicités la situació dels espais pels joves. El lema triat va ser “Els joves sense casal i a l’Ajuntament li és igual: Pita per l’Ateneu”. Plantejàvem també que, en un moment determinat, tothom pités alhora i, per a aconseguir-ho, treure una pancarta amb la imatge de l’acció.

 

Així, el concert de la nit del 23 d’abril, es va repartir els sobres entre les assistents al concert sense cap problema, inclús la seguretat privada que hi havia a l’entrada no ens van posar entrebancs.

 

Exercint el nostre dret a expressar-nos lliurement i, com en moltes altres ocasions, varem pujar la pancarta a l’escenari. Però el que ens varem trobar van ser empentes i persones amb les que no podíem parlar. El resultat va ser: persones empeses a terra amb cops, la pancarta trencada i persones expulsades del recinte amb males paraules i gestos agressius.

 

Per mitjà del grup Zulú 9:30 es va poder treure finalment la pancarta i expressar la reivindicació que ens havia dut fins allà i el què havia passat moments abans.

                                                                                            

La resposta del tècnic de Joventut, que es diu Ricard Pardo va ser autoritària, ja que no ens va permetre expressar-nos, tot i saber (perquè és la seva feina) que un col·lectiu de joves que ja fa anys que reivindica un espai juvenil volíem expressar tal reivindicació, i tot i conèixer que el ple de l’ajuntament té aprovat un pla local de joventut que s’està incomplint en què s’estableixen les accions que ha de prendre el mateix ajuntament al respecte, i també respecte l’Ateneu.

 

Per això denunciem

 

El fet ocorregut com un atemptat a la llibertat d’expressió i a les reivindicacions legítimes dels joves de Martorell.

 

I denunciem altra vegada que Martorell no té CAP espai dedicat específicament al jovent, i que el tècnic i el regidor Albert Fernandez NO pensen atendre una reivindicació que s’està convertint en històrica. Tot i que això comporti vulnerar els acord presos a l’Ajuntament.

 

Tot i el què va passar, les persones que hi havia al concert van aprofitar l’acció proposada per reivindicar pitant per allò que fa temps que alguns col·lectius organitzats demanem: L’ATENEU DEL POBLE I PEL POBLE!

 

 

I al tanto, que això no queda aquí!! Us animem a tots i a totes a que us organitzeu i reivindiqueu tot allò que la classe política acomodada mai voldrà donar-nos.

 

 [Veure 26 comentaris]

[ Fer comentari ]

Mariona
27/04/2010
15:28

Visca aquest jovent que tenim!! perquè no es pot dir el mateix dels que tene l'obligacio de fer polítiques per joves

Rosa Maria
27/04/2010
16:54

Felicitats jovent de Martorell!! Teniu allò que s'ha de tenir i feu les coses ben fetes!! No puc dir el mateix dels que des de l'Ajuntament haurien de tirar endavant una sèrie de coses pel jovent del poble. Pares d'adolescents però que no veiu el que esta fent aquest consistori????? Esta fomentant l'oci pel carrer. Els nostres fills no tenen on anar..només esperen tenir 18 anys per poder marxar als pobles veïns pq hi ha més ambient!!!

Ankuestanote
27/04/2010
18:41

Visca el jovent de Martorell!! Ateneu jaaaa!! El xavalet aquest que va de regidor, l´Albertito, el pobre no sap on té la mà dreta i la mà esquerra. I si algun dia us toca que us casi aquest regidor a l ´ajuntament que Déu us agafi confesats, perque a part de tenir poca gràcia, no sap llegir ni els noms dels que es casen. Continueu endavant i que la paraula i la veritat siguin el camí!!!

Pedro Pina
27/04/2010
20:04

Cuando algunos la van liando siempre por donde pasan es hasta higiénico que de vez en cuando les caigan un par de hostia. Quizás así alguno espavila

en Tralarà  a les 23:53 del dia 27/04/2010 ha replicat...Antihigènic és pensar com tu, que embrutes a totes aquelles persones que defensem la pau com a mitja de reivindicació.




jupuviman
27/04/2010
20:42

Aixo, en aquets poble es del tot normal.. El Sr. Ricard..(per dir.li de alguna manera), es creu el deu que sap tot de Martorell(pero ni viu aqui), i sap tot dels grups de musica(sobre tot dels que encobertament representa i fa que actuin a Martorell)...PERO ESCLAR...ES TECNIC DE JOVENTUT...pero em faig una pregunta...es el tecnic de joventut que nesecita Martorell??? Pero ja sabem que el que prima en aquets poble es el BRAGUETAZO POLITICO

egodementis
27/04/2010
23:57

A l'encefalograma plà d'en Pedro Pina:Primerament pren-te el teu temps en llegir el meu comentari, tranqui, tú pots. Deixem que el jovent de Martorell es reuneixi al carrer, faci els seus concerts a les plaçes, i es diverteixi pels barris (això si, després no et queixis si no et deixen dormir). Deixa'ls que agafin el cotxe de nit i vagin als pobles veïns (total, les carreteres són segures... no?, i segur que no beuen alcohol...) o millor encara,

egodementis
28/04/2010
00:05

...com que jo ja he complert els 36 i jove, jove no ho sóc, el millor seria que els tanquem a casa. Qué s'han cregut!!?. I a tots aquests que la lien, TOTS a un col·legi de "cures"!! Ja veuràs com se'ls passen les ganes d'anar xiulant pel poble, GAMBERROS!. Pedro Pina for president!!!! (Aiiii! Si em trec el cinturooooo....)

en Ma-dura  a les 11:15 del dia 28/04/2010 ha replicat...Clar que si, ma dura. En els fons aquest jovent que defenseu ni es bellugava amb el tripartit, que feia menys per ells que CiU. Almney aquest acabaran l'Ateneu... i ja em sembla bé que l'Ateneu sigui perl poble... però si és per els xic si les noies segur que no ho serà, perquè serà per a ells i només per a ells. Són uns interessats. Tot és política. Volen l'Ateneu per fer política, perquè tot el poble els pagui la nova seu de la CUP. Jo m'hi oposo. Més ma dura.




en Mariona  a les 16:24 del dia 28/04/2010 ha replicat...pffffff jjajajaja es de ser inutiles!!! us esteu escagarrinant vius!! jajaja




sou uns barruts
28/04/2010
08:50

Si voleu farem un espai per a joves, però les cerveses a 2 eurus i prohibit fumar porros !! Martorell està plè de bars aneu-hi !! vosaltres el que voleu és que l'ajuntament us dóni un lloc cobert on anar a preparar les vostres properes reivindicacions i així porteu els vostres amics peluts d'altres pobles. NO !!! Teniu molt poca vergonya, esteu en contra de tot i no aporteu rès, bé, suposo que deu ser l'edat o bé que sou uns barruts

en Mariona de Martorell  a les 13:22 del dia 28/04/2010 ha replicat...Aquest comentari és injust! S'està reivindicant l'espai que mai ha existit per als joves. No un bar (que si cal per gestionar-lo, perfecte). Que no aportem res, MENTIDA: s'han muntat jornades participatives amb presència de col·lectius que gestionen de moltes maneres els espais (ocupació, autogestió, compra, cogestió en diferents nivells...). I continuarem reivindicant des del carrer o des d'on faci falta que se'ns tingui el respecte degut, perquè som part i el futur de la societat.




en Rosa Maria  a les 14:05 del dia 28/04/2010 ha replicat...A "sou uns barruts", t'has llegit bé el que has escrit???? Sóc mare d'un adolescent i vull un local on es pugui reunir amb els amics, si cal jugar a ping-pong, a billar o simplement xerrar i si volen preparar reivindicacions , és que no tenen l'edat???? o tu no has sigut mai jove??? Els bars actuals d'aquest poble no estan pensats pel jovent de 14 a 18 anys (aprx).




en Roobinjut  a les 11:43 del dia 26/05/2010 ha replicat...NO entenc com aquest comentari hagi pogut superar la censura quand està plè d'insults i de menysprear a un col·lectiu que es mou per aquest poble. Aixó és una vergonya !!!!!!!!!




Pedro Pina
28/04/2010
10:22

Cuando leo noticias como esta siento ganas de ser Mosso d'Esquadra durante un par de horas para poder aporrear perroflautas indiscriminada e impunemente. ¿Sabéis lo bien que va para el stress?

en Arale Norimaki  a les 17:30 del dia 28/04/2010 ha replicat...ai Pedro Pedro... llàstima que espanyolegis una mica massa... perqué si no jo ja mouria els meus fils per a fer algún trapitxeo per fer-te entrar al meu estimat cos dels Gossos de Quadra... Si hi tens tota la pinta... mireu mireu com borda! EL POBLE ES MEU! I ELS GOSSOS TAMBÉ! bup! bup!




en Tralarà  a les 23:29 del dia 28/04/2010 ha replicat...Saps què va molt bé per l'estrès? Una mica de te, llegir un llibre i música clàssica... k molta falta et fa. Suposo que si no ets mossoo és perquè o no dones la talla o tens algun trastorn psicològic. Fes-t'ho mirar, pel teu bé i pels dels demés. Salutacions!




Mariona
28/04/2010
10:37

que la liem diu... els qui la lien saps qui son? Els que manen i han manat: cap dels regidors/es de joventut i de cultura que hem PATIT han fet res en positiu per al jovent del poble. I es que quan surts del institut i curres ja no ets jove, en aquest poble. Volem un espai per al jovent

Carol
28/04/2010
16:19

no entenc a l'ajuntament (ni als d'abans ni als d'ara)... durant anys han tingut la possibilitat de tornar de vida a l'Ateneu (amb joves i no tan joves) i no ho han fet. Això simplement té una lectura, no els interessa

egodementis
28/04/2010
18:03

Com que d'on no n'hi ha, no en pot rajar, imagino que el capbuit d'en Pedro Pina no ha notat la ironia del que he dit. Feixistes com ell són els que sobren al nostre país. Imagino que no deu tenir fills, doncs si és aquest el bé que vol per als joves va arreglat. I si tant estressat estàs potser podries fer-te un 5 contra 1 al W.C. A banda d'això, conec a molta gent que reivindica l'Ateneu des de molt abans que es formés la CUP de Martorell (jo entre ells, ja havia organitzat concerts allà fins

egodementis
28/04/2010
18:11

que van començar les obres de remodel·lació i aquí es va acabar tot. Noies i Xics, teniu tot el meu suport i com jo, el de molts que tot i que ja començem a tenir "entrades" encara ens sentim uns "peluts"!!.

martorellenc de tota la vida
29/04/2010
12:03

Quants anys fa que no tenim Ateneu? Primer era culpa dels d´abans, i ara??? Lo del "braguetazo" politic és real i estic d´acord, heu sentit a radio Martorell o llegit al "desInformador" alguna entrevista del "regidor" de Joventut??? Si aquest tiu pot ser regidor, el Kike podria ser alcalde!!

en Tralero  a les 16:45 del dia 29/04/2010 ha replicat...Per què no expliquen els socis de l'Ateneu que passa amb l'Ateneu? No podien impulsar-lo com fan els socis del Porgrés? Ja es trist que les iniciatives privades hagi d'anar a parar mans de les administracions per titrar-les endavant.




La veritat es que...
29/04/2010
12:18

Pensavem que l'Ateneu era un lloc per anar-hi a fer birres i a l'hora de donar la cara, quan es va ensorrar el sostre, tots vam amagar el cap sota l'ala. Ens va importar un pito que els seus associats no poguessin rehabilitar-lo i vam perdre l'unic lloc on ens reuniem els joves. Això es el que ens passa a la gent de Martorell... Ho volem tot a punt: Una festa, un local on reunir-nos, etc... I si no està bé poder-ho criticar amb la tranquilitat de saber que no hem col.laborat en la organització.

Messi
07/05/2010
15:37

Voteu a la Dora i us arreglara l'Ateneu. Si fos per mi aixi es quedava perque no el necessito per res, canseu una miqueta nois.

Fua... que dur ser jove amb seny
20/05/2010
22:36

Jove, sense lloc on anar i una esperança de tenir un lloc on poder anar a passar els vespres i xerrar, descobrir inquietuts i fer algun que altre taller mentre escolto bona música... Aquesta esperança està embrutada per gent que amenaça amb violència, amb respresió amb odi... Qui sembra l'odi recull la ràbia... A tots els que esteu en contra d'un ateneu gestionat per gent amb vocació, sincerament, no se que us importa si segur que us passeu els dies o al curro o al sofà de la tele... VOLEM VIURE

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 85.208.96.200  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell