Noies i Xics de les Barraquetes

Pàgina principal >> Les Noticies >> El consistori desestima la possibilitat d'adreçar el nou equipament cultural als joves
Les nostres noticies
ateneu

El consistori desestima la possibilitat d'adreçar el nou equipament cultural als joves

21/05/2010

L'Ajuntament de Martorell ha anunciat que les obres de l'Ateneu, ubicat al barri de Can Carreres, podrien estar enllestides en un mes. El col·lectiu social Les Noies i els Xics de les Barraquetes de Martorell han demanat al consistori que un cop s'inauguri aquest edifici sigui centre de les relacions socials, punt de reunió, lúdic i cultural, per al jovent martorellenc. Però, per la seva banda, l'alcalde, Salvador Esteve, ha dit que no serà així: "l'Ateneu serà un espai municipal per a tots els martorellencs i per al barri de Can Carreres. A més a més, la gestió d'aquest equipament anirà a càrrec de l'Ajuntament".
Tot i la negativa de l'Ajuntament de Martorell a cedir l'espai als joves, el col·lectiu de les Noies i els Xics de les Barraquetes continua lluitant per aconseguir-lo. De moment, aquest grup juvenil ja ha penjat uns quants vídeos musicals de protesta a la seva web d'Internet, ha creat un grup a la xarxa social Facebook i, també, ha protagonitzat diverses manifestacions al carrer amb xiulets. "Exigim un espai que sigui centre neuràlgic de teixit associatiu, juvenil i social de Martorell. Un espai construït per les persones i no des dels despatxos", manifesten des de la pàgina web Les Noies i els Xics de les Barraquetes.
L'Ajuntament, per part seva, no té interès a dedicar l'Ateneu de Can Carreres a un únic col·lectiu de persones. Segons Salvador Esteve, "aquest equipament serà un centre obert a joves i grans, un centre que doni servei a les persones de totes les edats i molt especialment als veïns i veïnes de Can Carreres, un barri mancat actualment d'un espai amb aquestes característiques".
A hores d'ara, els treballs que s'estan tirant endavant a l'Ateneu són el condicionament interior, el de les instal·lacions i l'adequació de l'entorn del nou equipament cultural.


L'Ateneu del barri de Can Carreres tindrà una terrassa a la part superior, a la planta baixa hi haurà dues sales polivalents i el vestíbul, i, a la planta inferior, una altra sala polivalent. També hi ha previst que s'hi creï un espai independent adreçat als socis. A més a més, s'hi inclourà un servei de bar i una de les sales polivalents es podria fer servir com a petit teatre.

 

 

 

 

font: http://www.regio7.cat/baix-llobregat/

link a la noticia del Regio7.cat:  http://www.regio7.cat/baix-llobregat/2010/05/21/lateneu-martorell-podria-estar-enllestit-obrir-daqui-mes/85358.html

 [Veure 20 comentaris]

[ Fer comentari ]

Rosa Maria
21/05/2010
19:10

Aquest home no hi toca!!!! És increïble el mal que pot arribar a fer una persona. L'Ateneu ha de ser un lloc per tot el poble, especialment pel jovent, per això es va dir en el seu moment, per això lluitem i perquè el jovent està deixat de la mà de ..."déu".Es que Can Carreres és el barri més poblat? NO.....Ha de ser per tothom!!!! Com espero que tot això et passi factura "Esteve"!!!

en Lua  a les 20:49 del dia 23/05/2010 ha replicat...I tant que hi toca!! el problema ès que per ell no hi ha mès veritat que la seva i jo d' aixó en dic un DICTADOR que l' unica diferencia amb l' altre ès que aquest porta espardenyes.




en Messi  a les 09:10 del dia 25/05/2010 ha replicat...rosa maria, això no voldrà dir que el teu fill/a adolescent no pugui anar-hi quan vulgui !!! a fer un quintillo o una partideta, serà igual de benvingut que qualsevol altre persona (crec jo) el que no és possible és que els barraquetus es pensin que allò serà seu !! això sí que és dictadura.... es pensen que amb xiulets i manis aconseguiran rès, NO SENYOR, les coses es demanen bé i si no és així no ho aconseguiran mai, s'equivoquen moltes vegades en la manera de fer les coses. crec que és l'edat




en Rosa Maria  a les 17:13 del dia 25/05/2010 ha replicat...Messi segueixes els meus comentaris per saber que tinc un fill adolescent? jejeej. Jo no crec ni per un moment que els de les Barraquetes que dius tu vulguin un espai per a ells, precisament demanen un espai per al poble, incloent-hi el jovent i els que no ho som tant. I si a les bones no els fan cas...que té de mal penjar videos del Sr. mitjó o fer alguna xiulada?...No has sigut jove tu o que???




Papi
22/05/2010
10:27

aquest equipament serà un centre obert a joves i grans, un centre que doni servei a les persones de totes les edats i molt especialment als veïns i veïnes de Can Carreres, un barri mancat actualment d'un espai amb aquestes característiques".

poble
22/05/2010
19:20

de fet TOT EL POBLE està mancat d'un espai d'aquestes característiques!

egodementis
23/05/2010
01:52

Fa dies que segueixo els comentaris, i només es parla de "l'espai per a joves", però no he vist mai cap més explicació. Amb això vull dir que, on posem la línia entre joves i grans?. Què vol dir exactament un espai per a joves?. Tinc 36 anys i em pregunto: Hi podré entrar?. Perdoneu però no es pot pretendre alçar la veu i dir: "L'Ateneu pels joves". S'ha de plantejar un projecte. Què fem un "chiki park"?, una discoteca per a menors sense vendre alcohol?, un local de concerts? I de quin tipus de

egodementis
23/05/2010
02:00

parlem?. S'ha plantejat tot això?. Si és aixís jo no ho he vist per enlloc. És el mateix que dir, vinga, muntem una empresa! De què?, no ho sé, una empresa!. Presenteu una bona idea del que es vol fer, amb un bon plantejament i potser aixís l'Ajuntament us farà més cas. Si més no, segur que convencereu a molta més gent i tindreu més suport

en Roobinjut  a les 16:20 del dia 25/05/2010 ha replicat...Si us plau, informa't primer i després opina del que volguis. Ja fa molt de temps que es va presentar un bon projecte en unes portes obertes, en les cuals la gran inmensa majoria que hi va assistir eren joves, que son els que tenen les millors iniciatives. (sí he dit tenen, per que a mi ja NO s'em considera jove, per l'edat). A més NO cal un magnífic projecta, el que realment es important (en aquest poble) es qui ho presenta i els Barrequetes en akest sentit ho tenen mes dificil que altres ent




Messi
23/05/2010
19:35

I els meus fills podran anar al "vostre" (jaja ni de conya) Ateneu? O els fareu un rentat de cervell dels vostres per intentar que us votin a les properes municipals? Per sort tenen bons referents a casa que ho evitaran.

en messi de veritat  a les 09:14 del dia 25/05/2010 ha replicat...Ostia!! aquest messi de dalt sembla un Rius qualsevol !! Jo que em pensava que era el mantis... o potse el mantis també ha agafat la personalitat del Rius.... això fa pena




L'Ateneu pel poble
24/05/2010
11:59

Prou d'espais sectaris. De què serveix fer equipaments només per a joves? per a gent gran? per a infants? Jo defenso els espais per a les persones perquè en definitiva, tots som persones ( o no?!)

Pedro Pina
25/05/2010
09:27

A ver si se enteran los radicales que el Ateneo no es suyo. Es de todos y si quieren gestionar un bar que monten una empresa y se lo paguen ellos. Yo no he de subvencionar las borracheras de la CUP.

ADN
25/05/2010
13:35

Pedro, que ellos reclamen un Casal de Joves no quiere decir que sea solo para ellos. O acsao si el PP reclama otro Casal d'Avis sería para montar ellos un bar? Creo que falta mucha cultura y conocimiento en este pueblo de lo que es un Casal de Joves. Com que no hem tingut mai!

pel poble i del poble
25/05/2010
14:22

pedro pina la cup són una gent i una cosa molt diferenciada de la entitat NOIES I XICS DE LES BARRAQUETES problema que tots noslatres estem a tot arreu, llastima que l'ignorancia fa mallll. Reclamem un espai que sigui un punt de trobada per a tothom i que en gaudeixi. Martorell i cap barri té equipaments com per ara anar omplint-se la boca que can carreresli fa falta, CONY, li fa falta a tot el pobleeeee

Roobinjut
25/05/2010
16:05

Posa't d'empeus en terra Pedro P. El que tú NO enténs es que hi hagi gent que lluiti pel benefici de tots. . .

impensable
25/05/2010
20:05

Amb segons quins comentaris és demostra que segurament tenim el poble que ens mereixem. L'ateneu fa segles que està tancat i una entitat el reivindica com a espai de comunicació i trobada per el poble i a la gent li preocupa l'edat en que l'etiqueta jove fa referencia o a qui ha de pertànyer l'espai. Mira que n'és de preocupant que la gent és mogui! poden cometre l'error de ser utòpics i vulguin simplement espais arreu del seu poble per poder actuar amb normalitat.

impensable
25/05/2010
20:09

Els feixistes prohibien el dret d'associació..... Ara no cal que ens el prohibeixin simplement no queden espais on exercir-lo.

Maia
26/05/2010
12:35

qué trist, que trist!!!..., sabem que és impossible barrejar iaios jugant a les cartes amb jovent que va a xerrar i parlar de les seves coses, sembla que no, però és així. La gent gran ja té molts llocs on anar, i el jovent, CAP NI UN! S'entén això?? Ja està bé de cuidar tant a la gent gran despreocupant-se del jovent! Ja us ho trobareu!!! Aquest poble NO SAP QUÈ FER AMB ELS NENS I ELS JOVES!! Sembla que els hi molestin! NO ÉS JUST!!!!!!

en Roobinjut  a les 09:43 del dia 01/06/2010 ha replicat...NO diguis que en akest poble ens molesti el jovent, en tot cas és a les autoritats a qui els podria molestar, ja que la majoria d'ells han obtingut el control del poble mitjançant l'associacrse entre els de la seva generació. Ara NO volen que aixó es repetixi per asegurar la seva interminable continuïtat. Martorell estima el jovent, per que Martorell SOM TOTS !!!!




[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 31.220.87.217  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell