Noies i Xics de les Barraquetes

Pàgina principal >> Les Noticies >> El Pla Local de Joventut de Martorell 2008-2012. Un Pla Local de papers mullats?
Les nostres noticies
martojove

El Pla Local de Joventut de Martorell 2008-2012. Un Pla Local de papers mullats?

31/05/2010

 


Les Noies i els Xics de les Barraquetes us conviden a reflexionar tot llegint un fragment del Pla Local de Joventut 2008-2012, redactat i publicat per L'Ajuntament de Martorell.

 

 

 


"6.2.2. ESPAIS AMB UN OBJECTIU COMÚ: EL CENTRE DE RECURSOS INTEGRALS PER A JOVES DE MARTORELL


3. L'ATENEU

Descripció i usos:

L'Ateneu és un edifici històric que treballa sobre tot la DINAMITZACIÓ CULTURAL I SOCIAL del territori, afavorint la COHESIÓ SOCIAL, INTEGRACIÓ i la COOPERACIÓ entre els diferents joves de Martorell, com a punt de reunió i de referència.

Es tracta d'impulsar aquest espai per poder desenvolupar diferents accions i activitats per als joves, de caire cultural, formatiu, oci cultura PARTICIPACIÓ salut, etc.

JUSTIFICACIÓ DEL CENTRE DE RECURSOS INTEGRAL PER A JOVES

Fins al moment, els espais i equipaments específicament per a joves que tenia Martorell eren les dependències de la regidoria i el Departament de Joventut i d'altres àrees com serveis socials (tope), etc. Aquests equipaments institucionals no han estat vistos mai pels joves com un espai propi on poder desenvolupar la seva creativitat i participació de forma autònoma i organitzada.

Si això si li afegeix la manca privada de propostes d'oci per a joves (pubs/bars, cinema, casal de joves etc) ens trobem que els joves de Martorell no tenien accés a cap espai i/o equipament específic per aquest col·lectiu quedant l'ocupació de l'espai públic o les propostes d'oci i d'espais d'altres municipis com a única alternativa per al seu temps lliure.

Històricament, l'Ateneu havia centralitzat aquesta activitat aglutinadora de relacions i participació juvenil, però uns desperfectes en la construcció van fer tancar-lo al públic des de fa més de cinc anys.

Des d'aquesta perspectiva, el projecte CENTRE DE RECURSOS INTEGRALS PER A JOVES ha de ser un espai pels joves i per les entitats juvenils que permeti executar els programes d'actuació i que ofereixi els serveis de forma centralitzada, encabint el suport a processos de creació i coneixement, promovent diferents propostes de creativitat i participació.

Per tal de tirar endavant aquest projecte és necessari garantir una infraestructura pública multifuncional, oberta i flexible, central de dinamització que promogui la participació, la integració i la cohesió social al municipi, amb un equipament adient i uns recursos humans imprescindibles per tirar-ho endavant.


Uns dels elements claus per impulsar les politiques de joventut del municipi i consolidar-les, implicant als joves en la seva definició i desplegament, es crear aquest equipament específic per a joves que aglutini serveis i recursos, informació i espais, persones i activitats. "

 

 

 [Veure 9 comentaris]

[ Fer comentari ]

Buf
31/05/2010
17:02

paper mullat i enterrat... vergonya le shi hauria de fer... joves... siusplau.. sigueu com sigueu, veient això no us venen ganes de sortir al carrer?? BUfff!!!!

Mariona
31/05/2010
19:11

Maria Lluïsa, això és molt greu ehhhh, no ho podem permitir!

1714
02/06/2010
09:21

No us entenc. A la imatge es veu clarament que el Pla Local de Joventut és de l'Ajuntament de Martorell, no dels de les barraquetes. Així que no sou vosaltres els que teniu dret de fer i desfer el Pla, d'acord? Sou una miqueta pesadets, no creieu? Abans haureu de treure majoria absoluta i no fracassar com fa 3 anys.

en Mariona  a les 13:10 del dia 02/06/2010 ha replicat...No, no has copsat el missatge: El pla de joventut de Martorell el van aprovar els mateixos que manen ara. En aquest document es diu que l'Ateneu serà un equipament pel jovent amb les característiques que s'hi fan constar. La setmana passada l'alcalde va dir que no serà pel jovent sino un espai "obert...blabla" sense concretar res. De fer-se així estarien incomplint les seves propies resolucions. i fer-ho amb coneixement de causa és delicte.




en Mariona  a les 13:14 del dia 02/06/2010 ha replicat...Si et resulta pesada la reivindicació: vés recolectant fulles per posar-te-les on vulguis, perquè, pel que es veu, en tenim per una bona temporada (i d'energies no anem mancades!!). I amb un procés participatiu podé en trauriem l'aigua clara. Però clar, us fa por que tothom pugui dir la seva. por al vertader sentit de la democràcia.




Lola
02/06/2010
09:26

Es trist que els joves del nostre poble no tinguin espais per compartir, estic d'acord en que a la vila li feia falta llum, però i el jovent? S'ha de prioritzar bé les necessitats del poble i sincerament trobo més important el fet de tenir un espai per a joves que no pas tanta llum i color a la vila... La restauració de la façana del Progrés es durà a terme abans que l'Ateneu? més que res que la façana pot esperar no?

Pedro Pina Belmonte
07/06/2010
07:55

Mira que sois cansinos. Entiendo que siendo el "filial" de la CUP tengáis que intentar hacer politiqueo, que no política. Antes de intentar administar el dinero de los martorellenses deberíais aprender a gestionaros la paga que aun os dan vuestros padres para que os dure toda la semana y no os la gasteis entera el viernes en kalimotxo y en grifa. Sois realmente patéticos, además de perroflautas.

en Ricard  a les 08:59 del dia 07/06/2010 ha replicat...Mira Pedro Pina Belmonte, en aquest comentari que fas es obvi, que no tens cap idea de que som Les Noies i Xics de les Barraquetes. Ni encara menys qui som les persones que integrem aquest colectiu. Per tant fes el favor de deixar de dimafar.




PERRO FLAUTA I ORGULLOSO!
07/06/2010
10:58

sr. Pedro PIna. Saps? jo ja fa anys que no tinc cap paga. Jo solet em trec les garrofes del foc per pagar el lloguer,la llum, el cotxe i tot plegat. I PREFEREIXO SER UN PERROFLAUTA ABANS QUE UN PEPERO FASZISTOIDE.

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 3.224.220.101  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell