La xarxa RESCAT arriba a les ADF's

 [Veure 3 comentaris]
02/09/2008

Aquest mes d'agost des del Departament de Medi Ambient s'han començat a repartir alguns equips portàtils RESCAT als coordinadors territorials de les ADF, els indicatius LIMA. Amb aquests primeres unitats repartides, s'inicia en fase de proves, la integració de la la coordinació de les ADF, a la xarxa RESCAT. Actualment les tasques de coordinació es feien pels canals de 80 Mhz, antigament utilitzats pel CAR.

El repartiment d'aquests equips portatils s'ha fet d'acord amb les propostes que s'han fet des del Secretariat de Federacions d'ADF. Properament, també està previst que es reparteixin equips base per als diferents controls comarcals ADF o en vehicles de coordinació.

L'equip repartit és el model SRH3800 sGPS de la marca SEPURA, porta un GPS incorporat i que facilitarà la localització i geoposicionament dels diferents efectius ADF en el moment en que s'activi el sistema de localització.

Es tracta del mateix model de terminal que el Departament d'Interior ha entregat aquest estiu, als municipis que no disposen de Policia Local, on s'han entregat 2 terminals RESCAT, una l'alcalde i l'altre a la persona que hagin designat, i que els permetra contactar directament amb el CECAT en cas d'emergència.