L'adf el Roure en els incendis d'Olivella, Viladecans i Sant Viçens de Castellet

 
31/08/2010

Els Bombers de la Generalitat i les ADF's han aconseguit extingir l'incendi d'Olivella, al Garraf, després que s'han cremat 60 hectàrees. Aquest era l'únic foc que quedava per controlar dels tres que es van declarar aquest cap de setmana a Catalunya. El cos d'agents rurals investiga si hauria estat provocat o causat per alguna negligència humana. El foc va obligar a desallotjar 150 persones. Els bombers i les ADF's també han extingit el foc de Benifallet, al Baix Ebre, i el d'Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà.

L'incendi als boscos d'Olivella, al Garraf, es va declarar diumenge a la tarda. Les flames no han causat danys personals, però van obligar a desallotjar unes 150 persones, veïnes d'una urbanització pròxima al lloc dels fets, que van poder tornar a casa unes quantes hores després d'haver-se declarat.

Els cos d'agents rurals ha obert una investigació per aclarir les causes del foc. Els primers indicis apunten que va ser o bé provocat o bé causat per alguna negligència humana.

L'incendi ha cremat unes 60 hectàrees i no han afectat el perímetre del parc natural. Les flames van obligar a tallar en tots dos sentits de la marxa la carretera BV-2111, a l'altura d'Olivella, i la BV-2415, al terme municipal d'Olèrdola.

A la zona del foc s'hi van desplaçar 52 vehicles i 146 voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) en un desplegament de mitjans sense precedents. La Federació d'ADF Penedès/Garraf va comptar amb la participació d'agrupacions de les comarques de l'Anoia, el Baix Llobregat, el Vallès i la Segarra. 

L'ADF el Roure aquest estiu a prestat suport en tasques de coordinació i extinció en els Incendis de Viladecans, Sant Viçens de Castellet i Olivella a part dels incendis de Martorell, Abrera, Sant Esteva Sesrovires, Ullastrell i Rubi.