Martorell Decideix

Pàgina principal >> Les Noticies >> L'entitat Martorell Decideix comença el compte enrere cap al 25 d'abril
Les nostres noticies

L'entitat Martorell Decideix comença el compte enrere cap al 25 d'abril

03/03/2010

 Després de presentar-se en societat el 22 de gener i celebrar la I Assemblea General el 14 de febrer, Martorell Decideix ja ha engegat el treball en comissions per tal de fer possible la consulta local sobre la independència de la nació catalana per al proper 25 d’abril. Tot plegat, prop de 100 persones entre voluntaris integrats en comissions i els que encara no s’han ubicat en cap grup de treball en concret.

L’organització vol aclarir que aquest referèndum és totalment legal, com ho demostra el fet que ja s'ha fet a més de 170 municipis i en cap cas no s'han prohibit. El proper diumenge dia 28 de febrer hi haurà 80 municipis més on es farà el referèndum sense cap tipus d’entrebanc legal i, ja per al proper 25 d'abril, hi ha una estimació de 200 referèndums més en diferents municipis del nostre país. Tot plegat suma uns 450 municipis, prop de la meitat dels que integren el Principat.

La consulta martorellenca del proper 25 d'abril està sota la mateixa legislació que els referèndums sobre la Constitució Europea i l'OTAN. És a dir, que cap d’ells no és vinculant, però sí legal i respectuós amb la legislació actual. La consulta la convoca una entitat privada, Martorell Decideix, que pot utilitzar dependències municipals, sempre que estiguin lliures i es demanin via sol·licitud, procediment exigit a totes les entitats.

En el cas del referèndum del 25 d’abril, l'entitat Martorell Decideix farà de Junta Electoral, és a dir, de gestors administratius de la consulta, cosa que implica la implementació del mateix procediment que a qualsevol altre referèndum convocat per una Junta electoral institucional o privada. El rigor, la transparència i la legalitat que volen regir la consulta es tradueixen en la presència d’observadors internacionals, nomenament de presidents i vocals per a les meses electorals, així com un cap de sala pel col·legi electoral, apoderats i interventors dels grups polítics que demanin un sentit o un altre del vot, actes de sessió, obertura i tancament dels col·legis electorals per qualsevol tipus d'incidència, servei de seguretat i un sistema informàtic que impedeix el doble vot. Tot aquest procés serà seguit per mitjans de comunicació locals, comarcals, nacionals i internacionals.

Martorell Decideix té com a objectiu el foment de la participació, no orientar el sentit del vot, tasca que correspon als partits polítics. Tothom té el dret a participar en aquest procés democràtic i decidir el que cregui oportú. Es tracta d’una jornada democràtica, cívica i festiva en què podran votar moltes persones no ho van poder fer durant la dictadura. D’altres ho podran fer per primer cop (joves de 16 a 18 anys i estrangers empadronats al municipi).

L’entitat s’ha donat a conèixer a diversos mitjans tant d’àmbit local (L’Informador de Martorell, aMartorell.com, Ràdio Martorell) com d’àmbit comarcal i nacional (Avui, El Punt, e-notícies, La Bústia) i vol tenir el màxim de voluntaris per tal que quedin assegurats els pilars bàsics de la transversalitat i la despolitització. Martorell Decideix és una entitat de caràcter cívic no vinculada a cap partit polític, de manera que aquell que pertany a una formació política s’integra a Martorell Decideix a títol estrictament individual.

Per donar-se a conèixer, Martorell Decideix ha posat en marxa una web pròpia, http://www.martorelldecideix.cat, des de la qual és possible adherir-se al manifest o bé donar les dades per formar part de les diverses comissions. Altres eines de difusió 2.0 també inclouen la creació d’un canal del Youtube, la formació d’un grup a la xarxa social Facebook des del qual es poden seguir els esdeveniments i la posada en marxa d’una galeria d’imatges a Picasa.

L’entitat també preveu fer-se més visible a través de productes de marxandatge i publicitat. També està treballant en un calendari d’activitats en dues vies diferents: promoció d’activitats pròpies i col·laboració amb entitats perquè expliquin quin és el rerafons de la consulta a qui prengui part en les seves activitats.

Qui vulgui ser voluntari o voluntària de Martorell Decideix, pot passar-se per la Penya Barcelonista de Martorell (plaça de l’Era del Pedró, 3, Can Carreras). Les reunions de les diverses comissions hi tindran lloc dimecres i dijous a partir de les 8 del vespre.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 23.22.35.162  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Maig2024

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell