Video "Entre dues ribes: una mirada palestino-catalana a un problema no resolt" Divendres 8 a les 20:00

 [Veure 1 comentari]
03/11/2013


El proper divendres dia 8, a les 20:00, fem el passi de video del documental "entre dues ribes: una mirada palestino-catalana a un problema no resolt". Us hi esperem!

 

Entre dues ribes. Una mirada palestino-catalana a un conflicte no resolt és un documental de vint-i-sis minuts que tracta aquest tema des d’una perspectiva molt humana, directa i sense pretensions. L’obra vol donar a conèixer la visió sobre la situació a Palestina del Khalil, la Salam, el Nabil, el Salah i en Mohammad, totes elles palestines i residents a Catalunya. La major part d'elles han nascut a Nablus (Cisjordània) i van patir i pateixen la dura invasió per part de l’Estat d’Israel; com el dur cas d'en Mohammad de Gaza, que va demanar asil el 2010 a Barcelona, després de patir la dura operació Plom Fos que va provocar la mort de més de 1400 palestins. Però el documental també aporta la visió que tenen aquestes sobre la societat catalana, ja que com molt bé comenta la Salam – presidenta de la Comunitat Palestina de Catalunya-, quan ella va arribar a principis dels vuitanta, "dir que eres palestina era molt incòmode i poca gent coneixia el que succeïa realment". En aquest aspecte, Salah també recalca que al principi de viure a Catalunya: “vaig notar un tarannà una mica estrany, perquè si es consideren un poble ocupat, un poble reprimit, m’estranyava molt com podien recolzar un estat com l’Estat d’Israel, que és un estat ocupant que precisament reprimeix un altre poble.”

El documental ha estat el fruit del viatge que van fer a Palestina Gemma Munté el 2009 i el periodista Marc Font el 2010. Després de posar les vivències en comú, decideixen mitjançant aquesta obra mostrar un conflicte que encara dura i que ha arrossegat milers de víctimes amb ell, ja sigui mitjançant la barbàrie de l’ocupació i el pauperisme que pateix la població, o bé, com mostra Entre dues ribes, el dolor dels exiliats per la dificultat o la impossibilitat de no poder tornar a veure els seus i el seu món.

Així doncs, divendres dia 8 al Centre social La vila, una oportunitat per acostar-nos mitjançant una obra àgil i sincera a la realitat del conflicte més antic de l’Orient Pròxim.

 

 

 

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/cinc-testimonis-apropar-nos-al-conflicte-palesti