Associació de Veïns i Veïnes "El Pla"

Pàgina principal >> Les Noticies >> Un nou curs del projecte "Benvingut, Benvinguda" al barri El Pla
Les nostres noticies
BV

Un nou curs del projecte "Benvingut, Benvinguda" al barri El Pla

16/09/2011

En breu reiniciem, a l’Associació de Veïns i Veïnes del barri  El Pla, les classes de català i castellà per a persones adultes que es porten a terme dintre del projecte “Benvingut,. Benvinguda”, projecte que portem a terme a l’Associació des de ara fa 9 anys. Amb aquest projecte pretenem acostar la llengua i la cultura del país d’acollida a les persones nouvingudes. 

D’aquesta manera impartim classes de català a diferents nivells: nivell d’iniciació i nivell avançat.   També impartim classes de castellà. Per a aquella gent que ja ha assolit un bon nivell de llengua catalana, oferim grups de conversa, on, en petits grups, es pot practicar i perfeccionar l’ús del català. 
D’altra banda, també oferim classes d’alfabetització (en català), adreçades a totes aquelles persones que estan aprenent a llegir i escriure. En aquestes classes es treballen conceptes bàsics com les grafies, els sons, l’escriptura o com s’ha de agafar el llapis per tal d’escriure correctament. Cal dir que l’AVV El Pla, és l’únic espai (sigui municipal o privat) on s’imparteix l’alfabetització per a adults. Això ha provocat que aquest grup sigui el més nombrós.
També durant el matí es porta a terme el Grup de Dones. Un espai de trobada, d’aprenentatge i d’autonomia personal on a través de la llengua catalana es tracten temes diversos com la recerca de feina, la consulta del metge, o les compres. Aquest espai està pensat per aquelles dones que per qüestions diverses no poden assistir a les classes que es realitzen a la tarda. És per això que el curs es fa en horari escolar infantil, per tal que aquestes, puguin assistir a les classes mentre els fills/es són a l’escola.  Com a cas excepcional, i fent una valoració individual de cada cas, es permet assistir a les classes amb fills que encara no estiguin en edat escolar (menys de 3 anys). 
El projecte “Benvingut, Benvinguda” també consta de diferents monogràfics que es porten a terme un cop al mes i al que poden assistir tots/es les alumnes dels cursos, on es tracten diferents temes culturals i socials com per exemple, el concepte de barri i d’Associació de Veïns, la Castanyada, el Nadal, el Carnestoltes, etc.. amb el que es pretén acostar la nova realitat i fer partícips del nou entorn a les persones nouvingudes.
 
.
Per tal de conèixer més de prop l’entorn immediat, al llarg del curs es realitzen diferents sortides. Normalment dues de les sortides acostumen a ser a dos museus martorellencs (l’Enrajolada i el Museu Vicenç Ros) on es fa una visita guiada. Altra de les sortides consisteix en conèixer diferents equipaments municipals (el Complex Educatiu Torrent de Llops, la Biblioteca, el Centre Cultural i els seus diferents serveis...). Aquesta visita acostuma a coincidir amb la diada de Sant Jordi, ja que aprofitant la sortida també es visiten les parades de llibres instal·lades a la Plaça de les Cultures. A part de les sortides programades, s’anima als i les alumnes a participar activament de les diferents festivitats que es porten a terme al municipi, com poden ser la Fira de Primavera, el Carnestoltes o les diferents festes dels barris, tot engrescant-los a sortir, a participar i a implicar-se activament en les diferents associacions i entitats martorellenques
 
El curs 2010-2011 va acabar amb més de 200 persones inscrites, un nombre molt superior al d’anys anteriors.  Tot i l’alt nombre de persones inscrites, moltes altres no han pogut incorporar-se als cursos degut a la manca de mestres i sobre tot a la manca d’infraestructures (cadires etc..). Tot i això esperem poder donar cabuda al màxim de persones al llarg del curs. De totes maneres, de manera temporal, les inscripcions romandran tancades fins al gener.
 
Durant aquest nou curs ens plantegem nous objectius i activitats per a fer més gran el projecte, que va néixer davant la necessitat real d’aprendre la llengua del país d’acollida i la poca oferta municipal al respecte. Així doncs estem treballant per tal de poder oferir espais de trobada i intercanvi veïnal, per tal de poder conèixer les diferents realitats que ens envolten i poder gaudir d’un aprenentatge mutu.
 
Cal dir que totes les persones que participen com a mestres al projecte “Benvingut, Benvinguda” ho fan de manera voluntària i altruista aportant els seus coneixements i les seves experiències, la seva dedicació i el seu temps.  Actualment, l’equip de mestres està format per 9 persones.
 

Si esteu interessats/des en formar part del projecte podeu posar-vos en contacte amb nosaltres escrivint-nos un correu a associaciodeveinselpla@yahoo.es

 
Si voleu saber més sobre el projecte “Benvingut, Benvinguda” el podeu descarregar clicant en el següent enllaç:
 
 

 [Veure 3 comentaris]

[ Fer comentari ]

Natxo
16/09/2011
17:47

A les musulmanes sel's hi ha d'ensenyar a que aquest pais les dones treballen, no es queden a casa cobrant el PIRMI o les ajudes, menstre les catalanes han de treballar. Menys bonisme i més realisme

en Xavier  a les 09:37 del dia 18/09/2011 ha replicat...Les musulmanes treballen igual que les cristianes o les jueves, si hi ha feina. Més informació i menys racisme.




Rosa
20/09/2011
18:13

Bona feina!! Endavant!!!

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 135.181.79.106  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell