Taller de vídeo participatiu

 [Veure 2 comentaris]
31/05/2012

Taller d’introducció al vídeo participatiu

L’audiovisual alternatiu de la ciutadania activa.


Dissabte, 2 de juny de 2012.

De 10 a 14h.

El mètode de producció audiovisual del Vídeo Participatiu ofereix la oportunitat per que els ciutadans puguin documentar les seves experiències i coneixements, expressant així les inquietuds i necessitats des de el seu punt de vista. Moltes vegades sense possibilitats de sortir a la llum pública ofegats pels medis d’informació habituals.
El Taller d’Introducció al Vídeo Participatiu, es una eina per treballar de forma col•lectiva la producció d’un reportatge documental sobre la situació ambiental del riu Anoia a Martorell, però pot servir com eina per documentar qualsevol tema.

El principal objectiu del taller son les pràctiques audiovisuals en un entorn de producció col•laboratiu, treballant en equip en la pressa d’imatges i els testimonis per construir un discurs narratiu vinculat directament al territori, en aquet cas el espai fluvial de Martorell.

El taller es divideix en quatre parts:
o Aprenentatge del llenguatge audiovisual.
o Elecció del tema i planificació del rodatge.
o Treball de camp i rodatge.
o Postproducció

Inscripció

Per inscriure’s cal omplir el formulari en aquet enllaç
http://www.isidorfernandez.net/taller-video-participatiu/
i que els participants portin càmera de foto o vídeo.


La primera part del taller es farà a la nova seu de Martorell Viu, edifici Solarium, Av. Pau Claris, 20 - entresòl. I la part pràctica als entorns del riu Anoia i Llobregat. El cost del taller és de 20€ per persona, però pels que tinguin dificultats, buscarem la manera de fer un preu participatiu.

Per mes informació
Isidor Fernández que impartirà el taller i Rafa Diez de Martorell Viu.
http://martorellviu.wordpress.com/
http://www.antropologiavisual.net/