JUSTICIA DONA LA RAÓ A MARTORELL VIU

 [Veure 31 comentaris]
14/06/2012

En referència a la sentencia del Recurs Contenciós Administratiu de l’ajuntament de Martorell contra l’Agencia Catalana de l’Aigua (ACA), Martorell Viu expressa la seva satisfacció i preocupació.

Satisfacció perquè després de tres anys d’oposició a la construcció d’aquets aparcaments a la llera del riu, per ser il•legals i contra natura, la justícia ens dona la raó e insta a l’Ajuntament a restituir el medi.

Preocupació per:
o Que sigui la pròpia administració que és la que ha de protegir l’espai fluvial la que el destrueix, menyspreant el seu valor i la seva protecció legal.
o Perquè tot el procés ha estat ple de manipulacions, falsedats i omissions interessades que encara continuen.
o Perquè hem hagut d’anar al contenciós, quan ja ho havien explicat i documentat tot a les nostres al•legacions que van ser rebutjades sistemàticament.
o Perquè el propi recurs contenciós de l’Ajuntament contra l’ACA, forma part de la martingala que han muntat per legalitzar les obres dels aparcaments a sota del pont.
o Perquè aquet expedient que ara s’ha jutjat només és el primer. Després han obert altres expedients paral•lels en el mateix sentit e igualment il•legals.
o D’aquesta manera han transformat el projecte de restitució del medi, demanat en la resolució del expedient, en un projecte per ampliar els aparcaments actuals. A això li diuen “ Projecte de millora dels marges del riu Anoia”. Per nosaltres això es una burla.
o Amb l’excusa de la neteja dels tubs del gual inundable han fet l’obra de canalització actual, que pretén consolidar la actual ocupació il•legal de la zona fluvial que han manipulat a la mida dels aparcaments, ni més ni menis.
o Aquet projecte s’ha fet sense tècnic, sense estudi ambiental ni hidràulic, però amb la autorització i complicitat de l’Agencia Catalana de l’Aigua.
o L’actual secció hidràulica resultant, es arbitraria i resulta clarament insuficient.

Finalment tal com es desprèn de la sentencia, que diu coses molt interessants en el apartat cinquè raona que .. l’Ajuntament ja sabia que no es podien fer.

Efectivament, no mes calia que mirés el seu propi Pla General d’ordenació urbana.