Avui fa 50 anys dels aiguats a Martorell

 [Veure 3 comentaris]
25/09/2012

Per recordar els aiguats de 1962, hem preparat una exposició i tres conferències a la plaça de la Vila número 5.

 Amb motiu dels 50 anys dels aiguats de 1962 Martorell-viu ha volgut recordar aquesta efemèride. Hem treballat per fer un saludable exercici de memòria històrica que ens ajuda a connectar amb qui som i a copsar el nostre passat recent tot rememorant uns fets que encara romanen vius en el record de molts martorellencs.
Els materials que hem aplegat conformen una visió amplia d’uns fets que mai hauríem d’oblidar i que volen mostrar mitjançant fotografies i articles de la premsa de l’època. Paral•lelament organitzem tres xerrades al voltant dels aiguats per tal de que tot aquell que vulgui pugi profunditzar encara més en el tema.
Tot això ho fem conscients de que els pobles que obliden la seva història estan condemnats a repetir-la. La vulnerabilitat als desastres del clima no deixa d’augmentar ja sigui pel canvi climàtic, ja sigui per la ocupació de espais inundables com l’horta de Martorell que és vol urbanitzar posant en perill més persones i bens. Tant de bo recordar serveixi per aprendre les lliçons que la historia ens dona.