EL REPTE DE L'AIGUA A BARCELONA - Posposat-

 
10/05/2011

Dijous, 12 de maig

Es posposa el debat al dimecres 18 de maig
Debat amb polítics i societat civil

Amb motiu del greu terratrèmol que ha patit la ciutat murciana de Lorca, molts partits polítics han decidit suspendre avui dijous tota activitat electoral per respecte a les víctimes i ferits del sisme. Així, el debat “El Repte de l’Aigua a Barcelona” queda posposat pel proper dimecres dia 18 de maig a les 17h a la sala d'actes de la Residència d'Investigadors.  CSIC  (C/Hospital 64, Barcelona)

L’aigua és un bé comú i font de vida. És també un servei públic del que s’ha d’assegurar l’accés universal i, per tant, la seva gestió esdevé de vital interès per a la ciutadania.

Els canvis de gestió a Martorell, Tortosa i Sabadell, entre d’altres, han fet que la preocupació envers aquest bé escàs vagi augmentant. De la mateixa manera, el procés de privatització del Canal Isabel II, empresa pública que gestiona l’aigua a Madrid, així com el de municipalització de l’aigua a París, han tret a la llum el debat a l’escena estatal i a l’àmbit internacional respectivament.

 

Per altra banda, aconseguir el bon estat dels rius Llobregat i Besòs, la reducció de la dependència del Ter i la millora de la capacitat d'autonomia d'abastament de Barcelona per respectar els cabals ambientals de l'Ebre i del Segre són qüestions bàsiques per enfrontar-nos al repte de garantir una correcta implementació de la Directiva Marc de l'Aigua i assegurar el futur de les nostres fonts de vida.

En aquest context, la societat civil organitzada treballem per promoure una gestió democràtica i transparent dels recursos hídrics i dels serveis públics associats, a casa nostra i arreu. Perseguim un model de gestió que prioritzi els objectius ambientals, d'equitat social i racionalitat econòmica, sota la base de la participació ciutadana i el control social, davant del lucre empresarial.

Per això, us convidem a aquesta jornada on presentarem les nostres propostes, i coneixerem de primera mà el posicionament de les diferents forces polítiques amb representants al ple de l’Ajuntament de Barcelona.
 

Convoca: ATTAC-ACORDEM, XNCA, Ecologistes en Acció i Enginyeria Sense Fronteres.

Dia:      Dijous, 18 de maig
Horari: 18h a 20h30
Lloc:     C/Hospital 64, Barcelona