Big Jump 2011 a Martorell

 [Veure 12 comentaris]
07/07/2011

Aquest diumenge a les 12h  arriba el Big Jump a Martorell

El proper diumenge 10 de juliol a Martorell, com en d'altres ciutats de Catalunya i d'Europa, es realitzarà una nova edició de Big Jump, jornada reivindicativa per assolir un bon estat de salut dels rius.

A Martorell, el Big Jump està organitzat per Martorell Viu, que crida a la participació del veïnat en aquest esdeveniment lúdic i reivindicatiu. Des de Martorell Viu es recorda que enguany, la qualitat de les aigües dels rius Anoia i Llobregat al seu pas per Martorell no presenten la suficient qualitat per poder-s'hi banyar.

Martorell Viu convoca al veïnat a la platja de graves de sota el Pont del Diable on es realitzarà un anàlisi de les diferents infraestructures que ocupen el riu Llobregat i també l’Anoia.

Es llegirà un manifest i es realitzarà una acció per reivindicar la bona qualitat del espai fluvial dels nostres rius i l’aplicació de la Directiva Marc de l’Aigua.

Que farem?

Com que aquest any la qualitat de les aigües de l’Anoia i el Llobregat no ens inviten al bany, farem altres activitats a prop de l’aigua però sense banyar-nos al riu.
Ens trobarem a la platja de graves que s’ha format aigües amunt sota el Pont del Diable per fer activitats en un espai únic.


Podrem veure y comparar la enginyeria hidràulica romana i l’actual. Estarem a nivell de l’antiga escullera romana de protecció del pont que encara es conserva en perfecte estat. Al costat unes mostres de la enginyeria actual, el viaducte d l’AP7, el calaix de desguàs per evitar inundacions i també la ocupació del DPH per l’autovia A2.

Podrem veure i parlar de la roca que conforma el congost de Martorell, de tortugues invasores i de les carpes mutants de l’Anoia.

Finalment llegirem un manifest i ens enfangarem amb argiles vermelles portades especialment del Bruc per l’ocasió, imitant antics rituals ens convertirem en petits ninotets vermells que salten i ballen al costat del pont del Diable.

Tindrem aigua i fruita fresca per refrescar-nos, però cal venir protegit del sol i amb calçat adequat. Si veniu en tren, teniu la parada de Martorell Vila dels Ferrocarrils de la Generalitat molt a prop. Us esperem.